Κουάκερ: επιστροφή στην υγιεινή διατροφή

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το κουάκερ γίνεται και πάλι της μόδας. Ολοένα και περισσότεροι διάσημοι το διαλέγουν για πρωϊνό, από τη Madonna και την Kate Moss μέχρι και τον David Cameron. Αν και η ολίγον τι απωθητική όψη του κουάκερ δε σε κάνει να το θες καθημερινά στο τραπέζι σου, πολλοί ειδικοί λένε ότι αποτελεί το τέλειο πρωϊνό.
Για να γίνει ακόμη περισσότερο υπερτροφή, προσθέστε στο κουάκερ πρωτεϊνη, είτε προέρχεται από καρύδια ή από σπόρους. Αντικαταστήστε τα ζαχαρώδη δημητριακά με κουάκερ και δε θα χάσετε:

       - Βοηθούν τη σεξουαλική σας ζωή: το κουάκερ επαναφέρει την ισορροπία στην τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα στο σώμα μας. 

       - Βοηθούν όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα: το κουάκερ βοηθάει στην ηρεμία του νευρικού συστήματος και μειώνει την επιθυμία μας για νικοτίνη.

       - Καταπολεμούν τις λοιμώξεις: το κουάκερ περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνης, που βοηθούν στην ενδυνάμωση του μυϊκού μας συστήματος.

       - Το κουάκερ βοηθάει στην απορρόφηση της ζάχαρης από το έντερο και μειώνει την ανάγκη για μεγαλύτερη έκκριση ινσουλίνης. Έτσι, μπορεί να αποφευχθεί η εμφάνιση διαβήτη.

       - Βοηθούν, τέλος, στην καταπολέμηση της καταθλιψης, μιας και περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία βοηθάει στην ενεργοποίηση της σεροτονίνης, της ορμόνης που είναι αρμόδια για την καλή μας διάθεση.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...