Εφηβικό Look

Το να είσαι αυτήν την εποχή έφηβος σημαίνει υπερβολικό  άγχος για να δείχνεις όμορφος. Τα ΜΜΕ είναι γεμάτα όμορφα πρόσωπα που προσθέτουν έναν ακόμα "πονοκέφαλο" σε αυτόν της ενηλικίωσης. 
Μην αφήσετε, όμως, τίποτα να "πλήξει" την αυτοπεποίθησή σας.  Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχύσετε τη φυσική σας ομορφιά. Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν, αλλά να θυμάστε ότι μια καλή πόζα και ένα χαμόγελο δίνουν πάντα την καλύτερη εντύπωση. 
Η φροντίδα της επιδερμίδας πρέπει να ξεκινάει πριν από την περίοδο της εφηβείας. Οι ορμόνες αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τη μορφή σπυριών. Δώστε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και στις ανεπιθύμητες παρενέργειες που προκαλούν.
- Μια ελαφριά κρέμα ενυδάτωσης είναι ότι καλύτερο. Διαλέξτε ένα προϊόν προορισμένο για νεανική περιποίηση, που δε φράζει τους πόρους. Χρησιμοποιείτε  την κρέμα μια φορά την μέρα, λίγο πριν τον ύπνο.
- Η ακμή αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα των εφήβων. Διατηρείτε το πρόσωπο και τα μαλλιά σας καθαρά, πλένετε τα χέρια σας συχνά και μην ακουμπάτε συνέχεια το πρόσωπό σας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ακμή.
- Τα περισσότερα κορίτσια ξεκινάνε να βάφονται από τα 13. Το μακιγιάζ σας πρέπει να δείχνει φυσικό και να τονίζει την ομορφιά σας. Μην το παρακάνετε, διαφορετικά θα δείχνετε μικρομέγαλες.
- Αποφύγετε το βάψιμο στο σχολείο και μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ σε κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου σας. Πειραματιστείτε μέχρι να καταλήξετε τι σας ταιριάζει περισσότερο.
- Το μέικ απ δείχνει υπερβολικό και κλείνει τους πόρους. Χρησιμοποιείτε μόνο λίγο κονσίλερ για τα σπυράκια σας.
- Μην προσπαθείτε να κρύβετε τις φακίδες σας. Μπορεί να μην τις εκτιμάτε, αλλά είναι κομμάτι του εαυτού σας. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο που θα τις κάνει πιο σκούρες.
- Αν φοράτε σκιές ματιών, προτιμάτε κάτι ανοιχτόχρωμο. Προσοχή, γιατί αν μπουν στα μάτια σας μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.
- Αν ξεκινήσατε να φοράτε μάσκαρα, η καφέ απόχρωση δείχνει περίφημα τόσο στις ξανθές όσο και στις μελαχρινές.
- Το ρουζ σε υγρή μορφή ή σε στικ είναι ιδιαιτέρα  δημοφιλές στις έφηβες, γιατί απλώνεται καλύτερα. Οι ροζ και ροδακινί τόνοι ενδείκνυνται καλύτερα για την ηλικία σας.
- Για πλούσια χείλη,  το λιπ γκλος αποτελεί την καλύτερη λύση. Αν φοράτε κραγιόν με χρώμα, προσθέτετε πάντα και λίγο λιπ γκλος από πάνω. Κουβαλάτε συνέχεια μαζί σας ένα κραγιόν για σκασμένα χείλη.
- Αν κάποια στιγμή νοιώσετε ενόχληση στο δέρμα σας, σταματήστε να βάφεστε μέχρι να διαπιστώσετε πιο είναι το πρόβλημα. Συμβουλευτείτε αμέσως το δερματολόγο σας για καλύτερη θεραπεία.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...