Βάλ' στο στην... ψύξη

Δεν πρόκειται να βρεις συμβουλές για να γίνεις ο Master Chef, αλλά θα μάθεις 3 φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις τις ψύξεις.
Ο φυσίατρος
Πέντε μέρες στο νερό

Συνδυάζοντας τις χαλαρωτικές ιδιότητες του ζεστού νερού με τα οφέλη του μασάζ και της άσκησης θα καταστείλεις τους μυϊκούς σπασμούς και θα αποτρέψεις τη μελλοντική εμφάνισή τους. Η υδροθεραπεία γίνεται σε θερμές πισίνες και δινόλουτρα. Η επιλογή της θερμοκρασίας από τον ειδικό και η παραμονή σου στο νερό για 10'-30' αρκεί να σε θεραπεύσει.
Τι να κάνεις: Εάν δεν γνωρίζεις κάποιο κέντρο υδροθεραπείας, επισκέψου ένα φυσίατρο. Θα σου ζητήσει ιατρικό ιστορικό και θα σου υποδείξει την ακριβή θερμοκρασία των δινόλουτρων, την ώρα παραμονής σου στο νερό και το συνιστώμενο αριθμό επισκέψεων. Για μια απλή ψύξη, το πιθανότερο είναι να χρειαστείς περίπου 4-5 επισκέψεις.


Ο αρωματοθεραπευτής
Μασάζ με αιθέρια έλαια  
Μαλάσσοντας την πάσχουσα περιοχή τονώνεις την κυκλοφορία και περιορίζεις τους μυϊκούς σπασμούς. Αν αξιοποιήσεις και τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, το αποτέλεσμα θα είναι πιο άμεσο. Για παράδειγμα, το βαλσαμέλαιο ή το αιθέριο έλαιο της λεβάντας λειτουργούν σαν παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδικά φάρμακα.  
Τι να κάνεις: Επισκέψου έναν αρωματοθεραπευτή. Μπορεί να χρειαστείς κομπρέσες αντί για μασάζ. Θα χρειαστείς 100ml αιθέριο έλαιο βάσης (π.χ. αμυγδαλέλαιο) στο οποίο θα προσθέσεις από 5 σταγόνες 3 αιθέριων ελαίων από τα παρακάτω: χαμομήλι, λεβάντα, δεντρολίβανο, πεύκο, ευκάλυπτο, γλυκάνισο, σανταλόξυλο, πιπέρι και μέντα.  


Ο ρεφλεξολόγος
Φτάσε... στα ακρα
Ενεργοποιώντας τα κατάλληλα αντανακλαστικά σημεία στα πόδια ή στα χέρια σου, η ρεφλεξολογία θα  σε ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα σου προσφέρει χαλάρωση και ευεξία.
Τι να κάνεις: Αν τσεκάρεις τα «αντανακλαστικά» σου για πρώτη φορά, ζήτησε τη βοήθεια ενός ρεφλεξολόγου. Εκτός από τα αίτια της ψύξης σου, θα αναζητήσει και άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας σου και μόνο όταν σχηματίσει μια γενική εικόνα θα σου προτείνει ένα συγκεκριμένο κύκλο συνεδριών. Η ψύξη θα σου έχει περάσει σίγουρα μέσα σε 4-5 συνεδρίες των 45-60 λεπτών.
Info
Η «ψύξη» δεν οφείλεται μόνο στην έκθεσή σου σε έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασίας. Μια απότομη κίνηση, η παρατεταμένη κακή στάση του σώματος, η προσπάθεια να σηκώσεις μεγάλο βάρος και άλλα μηχανικά αίτια είναι οι συνήθεις ύποπτοι για την πρόκληση του επίπονου και επίμονου μυϊκού σπασμού. Τα πιο ευάλωτα σημεία είναι ο αυχένας, η πλάτη, το πρόσωπο, η μέση και τα πλευρά σου. Για να τα προφυλάξεις, θα πρέπει να αποφεύγεις τα ρεύματα και τις μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας, να μη βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά ή ιδρωμένα ρούχα και να εντάξεις την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμά σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...