ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ.
Τα βιολογικά προϊόντα παίρνουν τα πάνω τους. Μετά από χρόνια αδιέξοδων ερευνών και θολών συμπερασμάτων, η επίσημη παραδοχή ότι το οργανικό γάλα υπερτερεί διατροφικά σε σχέση με το συμβατικό έρχεται να προσφέρει ανάσα ζωής σε καλλιεργητές και κτηνοτρόφους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και δημοσιεύθηκε στο Journal of Dairy Science, το συσκευασμένο οργανικό γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αλλά περισσότερα ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε σχέση με το συμβατικό. Το γεγονός συνδέεται με τη διατροφή των ζώων που στην περίπτωση του οργανικού γάλακτος είναι πιο προσανατολισμένη στη βόσκηση. Για να αντληθούν τα παραπάνω στοιχεία, αναλύθηκαν δείγματα από 22 εμπορικά προϊόντα, εκ των οποίων τα 10 βιολογικά, σε τυχαία διαστήματα από το 2006 ώς το 2008, αλλά το πόρισμα έγινε γνωστό μόλις τώρα.
Τα βιολογικά προϊόντα παίρνουν τα πάνω τους. Μετά από χρόνια αδιέξοδων ερευνών και θολών συμπερασμάτων, η επίσημη παραδοχή ότι το οργανικό γάλα υπερτερεί διατροφικά σε σχέση με το συμβατικό έρχεται να προσφέρει ανάσα ζωής σε καλλιεργητές και κτηνοτρόφους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και δημοσιεύθηκε στο Journal of Dairy Science, το συσκευασμένο οργανικό γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αλλά περισσότερα ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε σχέση με το συμβατικό. Το γεγονός συνδέεται με τη διατροφή των ζώων που στην περίπτωση του οργανικού γάλακτος είναι πιο προσανατολισμένη στη βόσκηση. Για να αντληθούν τα παραπάνω στοιχεία, αναλύθηκαν δείγματα από 22 εμπορικά προϊόντα, εκ των οποίων τα 10 βιολογικά, σε τυχαία διαστήματα από το 2006 ώς το 2008, αλλά το πόρισμα έγινε γνωστό μόλις τώρα.