Η αισιοδοξία οδηγεί σε μακροζωία

Η θετική στάση για τη ζωή δίνει περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης για ασθενείς με πρόβλημα στην καρδιά, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι οποίες έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Duke στην Ατλάντα.


Συγκεκριμένα, δόθηκε ερωτηματολόγιο σε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρδιακή νόσο από τους οποίους ζητήθηκε να αναφέρουν την πεποίθησή τους σχετικά με την ικανότητα ανάρρωσης και επιστροφής στη ρουτίνα.
Το αποτέλεσμα ήταν μετά από 15 χρόνια, να πεθάνουν 1.637 από τους ασθενείς. Από αυτούς, 885 θάνατοι αποδόθηκαν σε καρδιοπάθεια. Ασθενείς με θετική διάθεση είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν την περίοδο που διήρκεσε η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Archives of Internal Medicine’, δήλωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke.
Μάλιστα, ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου μεταξύ των απαισιόδοξων παρέμενε ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες, όπως σοβαρότητα καρδιοπάθειας, ηλικία, φύλο, εισόδημα, κατάθλιψη και κοινωνική στήριξη.
Ο επικεφαλής της έρευνας, John. C. Barefoot, δήλωσε ότι η έρευνα είναι μοναδική επειδή δείχνει ότι η διάθεση του ασθενούς απέναντι στη νόσο δεν επηρεάζει μόνο την ικανότητα επιστροφής σε ομαλό τρόπο ζωής αλλά και τη μακροπρόθεσμη υγεία και τελικά την επιβίωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...