Πως καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ!

Ένας βαθύς καθαρισμός των πινέλων του μακιγιάζ, είναι απαραίτητος να γίνετε για να μην μεταφέρονται μικρόβια ή ακόμη και μύκητες στο πρόσωπο σας.
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε τα ειδικά αντί-μικροβιακά καθαριστικά πινέλων που υπάρχουν στο εμπόριο.
Μπορείτε να τα καθαρίσετε και με πιο απλό-ανέξοδο τρόπο,αρκεί να ακολουθήσετε κάποια βήματα ώστε να συντηρηθούν και να μην χάσουν το σχήμα τους!

Τι θα χρειαστούμε:

Χαρτί κουζίνας, ελαιόλαδο, σαμπουάν (παιδικό κατά προτίμηση) ή κάποιο αντί-μικροβιακό υγρό σαπούνι ή πράσινο σαπούνι και μια πετσέτα απορροφητική.


  1. Αρχικά βάλτε μια ποσότητα ελαιόλαδου πάνω στο χαρτί κουζίνας. Πάρτε τα πινέλα και κάντε μαλακές κινήσεις πάνω στο χαρτί κουζίνας σαν να ζωγραφίζετε. Θα δείτε ότι το περισσότερο μακιγιάζ που είναι εγκλωβισμένο στις τρίχες των πινέλων σας, θα βγει πάνω στο χαρτί.
  2. Με τρεχούμενο χλιαρό νερό της βρύσης,βρέξτε όλα τα πινέλα. Προσέξτε τα πινέλα να είναι κάθετα προς τα κάτω και επιπλέον φροντίστε, να μην πάει το νερό πάνω από το μεταλλικό μέρος, που κρατάει τις τρίχες του πινέλου με την λαβή. Ο λόγος είναι, γιατί εκεί υπάρχει η ειδική κόλλα που κρατάει τις τρίχες,και αν εισχωρήσει υγρασία, τα πινέλα θα αρχίσουν να μαδάνε!!
  3. Τοποθετείστε στην παλάμη σας μια ποσότητα σαμπουάν ή υγρό σαπούνι και με ήπιες κινήσεις σαπουνίστε καλά το κάθε πινέλο,
  4. Ξεβγάλτε πάλι πολύ καλά με τρεχούμενο χλιαρό νερό , ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού από τα πινέλα. Φροντίστε και πάλι τα πινέλα να είναι κάθετα και να κοιτούν προς τα κάτω.
  5. Με μια πετσέτα στην συνέχεια, τα σκουπίζετε απαλά ώστε να απορροφηθεί η υγρασία και φροντίστε όσο μπορείτε να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους σχήμα.
  6. Για να στεγνώσουν τελείως ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών! Αφήστε τα οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα, μέχρι να στεγνώσουν τελείως φυσικά! Είναι λάθος να τα βάλετε μέσα σε ένα ποτήρι κατακόρυφα, γιατί έτσι η υγρασία θα μπει στο μεταλλικό μέρος που βρίσκετε η κόλλα.
Σας συμβουλεύω να μην αφήνετε εκτεθειμένα γενικά τα πινέλα σας στην σκόνη, προμηθευτείτε ειδικές θήκες ή νεσεσέρ.
Ακόμη και αν τα πινέλα τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς, πάλι χρειάζονται σωστό καθαρισμό για να αποφύγετε μολύνσεις και αλλεργικές αντιδράσεις.


modernastaxtopouta.blogspot.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...