Πώς να φοράς το άρωμά σου!Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Χάρη λοιπόν, στη δυσκολία και πολυπλοκότητα που ενέχει η δημιουργία του, το άρωμα θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια πραγματική τέχνη. Έχεις αναλογιστεί πόσο σημαντική είναι η όσφρηση στη ζωή μας;
Αρκεί να θυμηθείς πόσες φορές στη ζωή σου έχεις συνδέσει ένα πρόσωπο ή ακόμα και ένα μέρος ή μία φάση της ζωής σου με τη με μία συγκεκριμένη μυρωδιά και θα διαπιστώσεις την αξία του αρώματος.
Ποιοι όμως είναι οι κανόνες της χρήσης και της επιλογής αυτού του κατασκευάσματος που έχει την ιδιότητα να στιγματίζει αυτόν του το φοράει;  Διάβασε όλα τα πρέπει και τα μη του αρώματος και μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις παραπλανητική μυρωδιά.

Κατηγορίες αρωμάτων:
Parfum
:  Αποτελείται από το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων που αποτελούν το άρωμα, γι’ αυτό και είναι η πιο έντονη και ακριβή εκδοχή του. Το φοράς μονάχα σε βραδινές εμφανίσεις και σε ελάχιστη ποσότητα.
Eau de Parfum: Έχει επίσης έντονη μυρωδιά αλλά κρατάει λιγότερη ώρα από το καθαρό parfum.
Eau de Toilette: Κατάλληλο για πρωινές και απογευματινές ώρες και καθημερινή χρήση. Είναι η κατηγορία που φοριέται από τους περισσότερους ανθρώπους και πουλιέται περισσότερο στο εμπόριο.
Eau de Cologne: Είναι το πιο αδύναμο σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα. Επίσης είναι και το πιο φθηνό.

Επιλέγοντας άρωμα…
ΠΡΕΠΕΙ
: να δοκιμάσεις το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Τα περισσότερα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά πάνω στον κάθε άνθρωπο.
ΠΡΕΠΕΙ: να περιμένεις γύρω στα δέκα λεπτά, για να καταλάβεις την πραγματική μυρωδιά του. Μην το αγοράσεις πριν περάσει αυτός ο χρόνος.
ΠΡΕΠΕΙ: να βρεις ένα άρωμα  που να συμπληρώνει την προσωπική μυρωδιά που έχει το σώμα σου και μόνο εσύ την ξέρεις. 

MHN: δοκιμάσεις πάνω από τρία αρώματα μαζί, έστω και αν είναι σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η όσφρησή σου θα μπερδευτεί και μπορεί να μην κάνεις τη σωστή επιλογή.
ΜΗΝ: πας ν’ αγοράσεις άρωμα το πρωί. Προτίμησε τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η όσφρησή σου είναι πιο έντονη.

Φορώντας άρωμα…
ΠΡΕΠΕΙ
: να φοράς παραπάνω άρωμα αν έχεις ξηρό δέρμα απ’ ότι μία γυναίκα που έχει λιπαρό. Το άρωμα χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρηθεί.
ΠΡΕΠΕΙ: να φοράς παραπάνω ή ακόμα και ένα πιο έντονο άρωμα τις ημέρες που κάνει κρύο, γιατί το η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη δύναμη του αρώματος.
ΠΡΕΠΕΙ: να έχεις δύο διαφορετικά αρώματα. Ένα για το καλοκαίρι και ένα για το χειμώνα. Το καλοκαίρι ένα πιο ελαφρύ καθώς με την υψηλή θερμοκρασία, η οσμή θα αυξηθεί και ένα πιο βαρύ για το χειμώνα, καθώς όπως είπαμε, το κρύο μειώνει την δύναμή της οσμής.
ΠΡΕΠΕΙ: να βάζεις το άρωμά σου με το που βγεις από το μπάνιο, όταν οι πόροι σου έχουν ανοίξει. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα και θα διαρκέσει περισσότερο.

ΜΗΝ: βάζεις άρωμα πάνω σε κοσμήματα που να είναι από μαργαριτάρια ή μέταλλα. Τα αρώματα έχουν οινόπνευμα το οποίο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει τις πέρλες και ορισμένα μέταλλα.
ΜΗΝ: τρίψεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει άρωμα. Η οσμή θα αλλοιωθεί με την τριβή.
ΜΗΝ: φοράς να ρούχα σου πριν στεγνώσει το άρωμα. Κάποια αρώματα έχουν την ιδιότητα ν’ αφήνουν λεκέδες, οπότε θέλει προσοχή!
ΜΗΝ: φοράς βαριά αρώματα τις πρωινές ώρες και σε χώρους όπως το γραφείο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες και μπορεί να ενοχλούνται πραγματικά.

Φυλάσσοντας το άρωμά σου…
ΠΡΕΠΕΙ
: να το διατηρήσεις σε ένα χώρο με θερμοκρασία δωματίου.
ΠΡΕΠΕΙ: να επανατοποθετείς πάντα το καπάκι μετά τη χρήση του.

ΜΗΝ: το αφήνεις εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, γιατί έχει τη δυνατότητα ν’ αλλοιώσει την οσμή του.
ΠΡΕΠΕΙ: αν έχεις ένα άρωμα πολύ καιρό, να παρατηρήσεις αν έχει σκουρύνει το χρώμα του. Αυτό είναι δείγμα πως έχει χαλάσει καθώς με το χρόνο τα αρώματα οξειδώνονται.

Info γενικής γνώσης:
• Το διάσημο άρωμα Chanel No5, ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το  5ο απ’ αυτά που δοκίμασε η Coco Chanel στην αρωματοποιεία, την ώρα της επιλογής του πρώτου αρώματος του οίκου της.
• Το άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι το “Angel” του Thierry Mugler.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...