Πες το σωστό

Οποιοσδήποτε μπορεί να παρηγορήσει τη φίλη του ή τη γυναίκα του όταν αυτή περνάει δύσκολη φάση. Νέες έρευνες όμως καταλήγουν στο ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το πώς θα αντιδράσεις όταν το έτερον ήμισυ περνά μια πολύ καλή φάση κι έχει .πολύ καλά νέα να σου ανακοινώσει.
 
 
 
 
 Η αντίδρασή σου φανερώνει αν και κατά πόσον είναι δυνατή η σχέση σας. Αν αντιδράσεις θετικά -ακόμα κι αν ζηλεύεις ή έχεις αμφιβολίες ή φόβους- «δείχνεις πόσο πολύ ενδιαφέρεσαι και καταλαβαίνεις τη σύντροφό σου» λέει η Shelly Gable, Ph.D., ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα και βασική συγγραφέας της έρευνας στο περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, 79 ζευγάρια βιντεοσκοπήθηκαν ενώ αντάλλασσαν καλά και κακά νέα. Μετά από συνεχή παρακολούθηση, δύο μήνες μετά, ανακαλύφθηκε ότι αυτοί που αντιδρούσαν στα καλά νέα ενεργά με ενθουσιασμό κι εποικοδομητικά ήταν αυτοί που ήταν πιο ευχαριστημένοι από τη σχέση τους και είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν σε αυτήν περισσότερο καιρό (η αρνητική αντίδραση στα δυσάρεστα νέα, ωστόσο, δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας που να φανερώνει το μέλλον της σχέσης, λένε οι μελετητές).

Αν, για παράδειγμα, δεν είσαι ενθουσιασμένος με τη νέα προαγωγή της -που περιλαμβάνει περισσότερα ταξίδια και ώρες εργασίας- προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο τι σε ευχαριστεί από τα νέα που μόλις άκουσες. «Επικεντρώσου στα θετικά που αφορούν τη σύντροφό σου» λέει η Gable. Πες της ότι είσαι περήφανος και χαρούμενος γι' αυτήν ή ότι ξέρεις ότι της αξίζει γιατί δούλεψε πολύ σκληρά και άσε για αργότερα τις ενστάσεις, τις αναστολές και τις επιφυλάξεις σου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...