Μία τσάντα για το περιβάλλον

Εταιρία με έντονη κοινωνική συνείδηση, η Avon συμπεριλαμβάνει τη φροντίδα του Περιβάλλοντος στις ιδρυτικές της αρχές και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας.


Το 2009 ξεκίνησε το πρόγραμμα Hello Green Tommorow εγκαινιάζοντας τη δράση της εταιρίας στον τομέα της διάσωσης του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα βασίζεται σε 5 βασικές αρχές: Ανακύκλωση, Αναδάσωση, Επαναχρησιμοποίηση, Μείωση και Εξοικονόμηση. Τον πρώτο χρόνο το πρόγραμμα λειτούργησε ενδοεταιρικά σε περισσότερες από 60 χώρες, εκπαιδεύοντας και προετοιμάζοντας το προσωπικό της εταιρίας.
Το 2010 το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό, κινητοποιώντας όλους τους συνεργάτες της Αvon να προσφέρουν 1€ για τη σωτηρία ενός δέντρου στο Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου, από το οποίο είχε απομείνει μόνο το 7%. Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, δύο εκατομμύρια δέντρα φυτεύτηκαν σε συνεργασία με το Nature Conservancy που επέβλεψε τη δενδροφύτευση και λειτουργεί ως φροντιστής. Την ίδια χρονιά η Avon έδωσε την «υπόσχεση του χαρτιού» (Avon Paper Promise) με ενέργειες που αφορούν στην προώθηση της ανακύκλωσης χαρτιού και ξύλου.
Το 2011 το πρόγραμμα Hello Green Tommorow επανέρχεται δυναμικά θέτοντας προς πώληση μια βαμβακερή tote τσάντα στην τιμή των 4€, προσφέροντας τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στη διάσωση των Τροπικών Δασών του Βόρνεο και της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Σε αυτή τη μεγάλη της προσπάθεια συνεργάζεται και πάλι με το Nature Conservancy αλλά και με τη WWF. Παράλληλα λανσάρεται και η «Υπόσχεση του Φοινικέλαιου»( Avon Palm promise ) με ενέργειες που αφορούν στην προστασία των Φοινίκων.

http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...