Γιατί δεν θέλει sex (και) απόψε;

Μήπως ήρθε η εποχή να αναθεωρήσουμε τον μύθο ότι οι άντρες θέλουν σεξ πιο συχνά και πιο έντονα από εμάς; Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι 30% των αντρών νιώθουν επιθυμία για ερωτική επαφή λιγότερο συχνά από ό,τι στο παρελθόν - ποσοστό που διαρκώς αυξάνει την τελευταία δεκαετία.
Οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι ευθύνεται η οικονομική κρίση και η ανεργία ή απειλούμενη απώλεια της θέσης εργασίας. Στην αντρική ψυχολογία η αίσθηση της επαγγελματικής ασφάλειας είναι πολύ έντονα συνδεδεμένη με την αυτό-εκτίμηση και είναι απόλυτα λογικό η εργασιακή αστάθεια να έχει επιπτώσεις και στην ερωτική τους διάθεση. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς; Κατά αρχάς, σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας. Και έπειτα, προσπαθήστε να καταλάβετε τη δική του οπτική.
1. Ο φίλος σας δεν παίζει στο Mad Men
Παλιά, στα 50s, η βασική οδός μέσω της οποίας τα αρσενικά πίστευαν ότι μπορούσαν να προσεγγίζουν τις παρτενέρ τους ήταν το σεξ. Με την εμφάνιση όμως των «metrosexuals», οι άντρες έχουν την «άδεια» της κοινωνίας να πλησιάζουν τον κόσμο των γυναικών και με άλλους τρόπους, επομένως το σεξ δεν είναι πια πρωταρχικό όπως παλιότερα. Πολλοί άντρες είναι πλέον ικανοποιημένοι με αγκαλιές και τρυφερή κουβέντα με τη σύντροφό τους,  χωρίς να νιώθουν ότι θίγεται με κάποιο τρόπο η αντρική τους «αποτελεσματικότητα».
2. Είναι πιο «κολλημένος» με τον καναπέ από ό,τι τα ίδια του τα μαξιλάρια
Η γυμναστική είναι το Viagra της Φύσης, καθώς αυξάνει τη ροή οξυγόνου προς τα «επίμαχα» σημεία - θυμίστε του λοιπόν εκείνη την αραχνιασμένη συνδρομή στο γυμναστήριο. Επίσης η υγιεινή διατροφή μπορεί να ενεργοποιήσει τη λίμπιντό του και να του δώσει περισσότερη stamina. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που υπάρχουν σε αφθονία στα δημητριακά, το μοσχάρι, το χοιρινό, το κοτόπουλο και τα αβγά μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.
3. Δεν είναι πλέον 18 χρόνων
Οι άντρες φτάνουν στο peak της σεξουαλικής τους ορμής στα γύρω στα 18 τους χρόνια. Στην συνέχεια ακολουθεί σταδιακή πτώση της ικανότητάς τους για στύση και εκσπερμάτιση. Από την άλλη πλευρά οι γυναίκες διατηρούν την ικανότητά τους να επιτύχουν οργασμό ακόμα και στα χρόνια της ωριμότητας, αν και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν εκεί μπορεί να αυξηθεί.
4. Νιώθει ανασφαλής
Οι άντρες διαθέτουν 40 φορές περισσότερη αδρεναλίνη από τις γυναίκες, άρα αναμφισβήτητα διαθέτουν και πιο έντονη ερωτική επιθυμία. Ωστόσο κάποια αποτυχία στη δουλειά, ενοχές για το επιπλέον junk food ή μπίρες που κατανάλωσαν, ακόμα και η ήττα της ομάδας τους, είναι πιθανόν να τους «επιβραδύνουν» ερωτικά. Στην πραγματικότητα, το 32% των αντρών παραδέχονται ότι η πρόσληψη βάρους επηρεάζει σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους στην κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε την τακτική «φοράω-μαύρα-δαντελωτά-εσώρουχα-κάτω-από-την-καμπαρντίνα-μου-και-τον-περιμένω-στο-ημίφως», γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον πιέσετε ακόμα περισσότερο. Δώστε του χρόνο να συνέλθει και δείξτε υπομονή.
5. Δεν μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις σας
Ειλικρινά τώρα, πώς θα καταλάβει ότι θέλετε περισσότερο σεξ αν δεν του το πείτε;  Πείτε του ότι σας λείπει η επαφή μαζί του, ότι ανησυχείτε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας και πως θα θέλατε να το συζητήσετε μαζί του. Η ουσιαστική επικοινωνία μπορεί να λύσει πολύ περισσότερα προβλήματα από ό,τι μία ακόμα ερωτική επαφή χωρίς εξηγήσεις…


www.myself.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...