Επιλέξτε τον καναπέ του σαλονιού σας


Ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο σημαντικά κομμάτια επίπλωσης για το νέο σας σπίτι είναι οι καναπέδες. Η επιλογή του κατάλληλου καναπέ επηρεάζει το στυλ, καθορίζει τη διακόσμηση, ως εκ τούτου δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί αρκετό ψάξιμο και δοκιμές μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος. Ο οδηγός που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό κομμάτι.
Επιλογή υφάσματος

Υπάρχουν πολλά υφάσματα για καναπέδες και τα περισσότερα από αυτά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων. Θα πρέπει να αναλύσετε προσεκτικά κάθε χαρακτηριστικό του καναπέ πριν αποφασίσετε. Τα υφάσματα θα φθαρούν με το πέρασμα του χρόνου ενώ το δέρμα θα κρατήσει περισσότερο, αλλά είναι πιο ακριβό από το ύφασμα και μπορεί να καταστραφεί από κατοικίδια, παιδιά ή απλά από μια απερισκεψία. Υφάσματα από μικροβίμπρα είναι ιδανικά για αυτούς που έχουν κατοικίδια αλλά δεν ενδείκνυται για τον υπόλοιπο κόσμο. Πριν καταλήξετε στην επιλογή υφάσματος και χρώματος πάρτε ένα κομμάτι από το δείγμα στο σπίτι σας και σιγουρευτείτε ότι ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση  του χώρου σας. Ένα δείγμα μπορεί να φαίνεται υπέροχο στο κατάστημα, αλλά να δείχνει τελείως διαφορετικό στο σπίτι σας.

Μέγεθος και σχήμα

Πρώτα από όλα, ο καναπές που θα διαλέξετε θα πρέπει να έχει σωστό μέγεθος σε σχέση με το χώρο που θα τον τοποθετήσετε και να είναι αρκετά μικρός ώστε να χωρέσει να περάσει μέσα την πόρτα, το παράθυρο ή τη σκάλα σας, ανάλογα με το από πού θα αποφασίσετε να τον βάλετε στο σπίτι σας. Κάντε σωστές και προσεκτικές μετρήσεις πριν ακόμα βγείτε για βόλτα στα καταστήματα επίπλων. Εκτός από το μέγεθος θα πρέπει να αποφασίσετε και για το σχήμα του καναπέ σας. Υπάρχει ποικιλία σχημάτων, αλλά το σχήμα των μπράτσων του καναπέ είναι που καθορίζει το στυλ του καναπέ σας. Τα τέσσερα κύρια στυλ μπράτσων είναι το παραδοσιακό αγγλικό, το κυκλικό, το ευθύ ή τετράγωνο, και η έλλειψη μπράτσου. Σκεφτείτε τις επιλογές στο μπράτσο και τη γενική αίσθηση και στυλ που θέλετε να έχει ο καναπές σας και πως θα ταιριάξει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Κατασκευή

Η κατασκευή του καναπέ σας επηρεάζει το επίπεδο άνεσης που σας προσφέρει και την ανθεκτικότητά του. Αναζητήστε μασίφ κατασκευές από σκληρά ξύλα όπως σφεντάμι, λεύκα, ή δρυ. Η άνεση του καναπέ σας εξαρτάται από τα μαξιλάρια του, γι αυτό μη διστάσετε να δοκιμάσετε την αγαπημένη σας στάση καθώς έτσι θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο πάνω του. Αν αγοράσετε μαξιλάρια που αποτελούνται αποκλειστικά από αφρό τότε θα κρατάνε κατά το σχήμα τους αλλά θα σας προσφέρουν μέτρια άνεση. Από την άλλη αν επιλέξετε μαξιλάρια με γέμισμα θα είναι εξαιρετικά άνετα αλλά θα πρέπει να επαναφέτε εσείς το αρχικό τους σχήμα. Εξετάστε τις επιλογές που έχετε και αγοράστε ένα καναπέ που θα σας προσφέρει άνεση, εργονομία και θα ταιριάζει με τη διακόσμηση που ήδη έχετε στο σπίτι σας.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...