Συν-ουσία, αγάπη μου!

Νομίζω ότι έχει γίνει πολλή μεγάλη φασαρία γύρω από το σεξ. Και αυτό είναι το πρόβλημα, ότι γίνεται πολλή φασαρία, αλλά όχι σεξ! Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουμε τοποθετήσει στην πραγματική της διάσταση αυτήν την πανίσχυρη σεξουαλική μας παρόρμηση. Οι εικόνες και οι σκέψεις γύρω από τη συνουσία είναι πολλές περισσότερες από ότι η ίδια η πράξη!
Όλη η σύγχρονη ζωή μας, έχει να κάνει με μια καθημερινή φθηνό-πρόκληση για να εξάψει, δήθεν, τα ερωτικά μας ένστικτα. Τόσα γυμνά κορίτσια και αγόρια σε παντός είδους διαφημίσεις, μας προσφέρουν δωρεάν σεξουαλική επιθυμία για να μας οδηγήσουν δήθεν αυθόρμητα να τρέξουμε να αγοράσουμε οδοντόκρεμα, κορν φλέικς και αυτοκίνητα!

Εκπομπές στην τηλεόραση πρωί – πρωί, με πλαστικές γκόμενες, φουσκωτά στήθη και τούρλα οπίσθια να σου πουλάνε την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να ρίξει «ωραίες» γυναίκες στο κρεβάτι του. Μακιγιαρισμένα πρόσωπα, κοντές φούστες, ύφος… μόλις που πρόλαβα να σηκώσω το βρακί μου,  όλα στην υπηρεσία για ένα ερεθισμένο κόσμο. Βαρετό, για να μην πω αηδιαστικό! Δεν ξέρεις πια αν όντως έχεις ερεθιστεί, αν η όρεξή σου για σεξ εδώ και τώρα είναι εσωτερική ή εξωτερική και κατευθυνόμενη, τεχνητή και άρα επιφανειακή.

Προτιμούσα εποχές στις οποίες το σεξ υπονοούνταν και δεν προβάλλονταν έτσι ξεδιάντροπα, στιγμές που ένα τυχαίο άγγιγμα σε έκανε να κοκκινίζεις, ένας ερωτικός στίχος του Καβάφη σε έκανε να φαντασιώνεσαι και να στροβιλίζεσαι σε ερωτική παραζάλη για το αντικείμενο του πόθου σου, στιγμές όπου το σεξ ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία για τους εραστές…να το προετοιμάζεις μέρες και να ζεις σε εκστατικό πυρετό…

Δεν είμαι ηθικολόγος, ίσα- ίσα είμαι εναντίον κάθε καταπίεσης και κατάπνιξης του σεξ, αλλά δεν θέλω η ερωτική πράξη να φτηναίνει, θέλω τη γνήσια ερωτική επιθυμία που πηγάζει από μέσα μας. Θέλω το σεξ και ο έρωτας να ταυτίζονται, να στέκονται ψηλά και να μη βρίσκονται σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις της ζωής στις οποίες, δεν έχουν θέση. Είμαι σίγουρη ότι αν εάν εξαφανίσεις τις σεξουαλικές «επιθέσεις» που δεχόμαστε συνεχώς, θα μείνει ελάχιστη έως καθόλου σεξουαλική ορμή. Για αυτό, υποθέτω υπάρχουν τόσα θλιβερά σεξουαλικά προβλήματα. Εξαναγκάζεσαι να νιώθεις ερωτικά ενεργός κάθε στιγμή, όπως επιτάσσουν όσοι τεχνηέντως προσπαθούν να ξυπνήσουν τα κτηνώδη ένστικτα σου για εμπορικούς και φθηνούς κυρίως λόγους. Όπως είχε πει και ο Βίλχελμ Ράιχ την εποχή της απελευθέρωσης του Μάη του ’68 και ισχύει και στις μέρες μας: « ο πανσεξουαλισμός των ημερών μας δεν είναι δείγμα καμιάς ερωτικής απελευθέρωσης είναι, αντίθετα, μια μαζική επικράτηση μίας νευρωτικής πολυγαμίας».

Η ποσότητα, δε συνεπάγεται ότι εξασφαλίζει και την ποιότητα. Ούτε το να «γ…..ς» δεξιά και αριστερά χωρίς να ξέρεις το γιατί, σε κάνει ερωτικό ον. Γι’ αυτό, σε λίγο καιρό που θα μπει η άνοιξη και θα ξυπνήσουν οι ορμές μας, ας αναζητήσουμε την γνήσια πρωτογενή πηγή ικανοποίησης, το σεξ, με όρους αληθινούς και συν-ουσιακούς, το λέει και η λέξη συν + ουσία…


/www.protagon.gr

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...