Πεθερικά baby sitters. Ναι ή όχι;

Δεν είναι όλοι οι παππούδες και γιαγιάδες πλασμένοι για baby sitting. Μερικοί μπορούν να γίνουν έως επικίνδυνοι.
Όπως όλοι οι γονείς, έτσι κι εσείς θέλετε να αφήσετε τα παιδιά με τα πεθερικά σας, να ευχαριστηθούν όλοι μαζί και να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο παρέα, καθώς εσείς θα κάνετε κάτι άλλο.

Καλό είναι όμως πριν αφήσετε τα παιδιά σας μόνα με τα πεθερικά σας, να γνωρίζετε ακριβώς τι άνθρωποι είναι και να εντοπίσετε αν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βλάψουν τα παιδιά σας, είτε με δόλο είτε χωρίς, και καλό είναι αυτό να το έχετε διαπιστώσει προτού δείτε κάποια σημάδια.
Αν για παράδειγμα είναι υπερβολικά μεγάλοι σε ηλικία, είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να φροντίσουν ένα παιδί μόνοι τους. Μια μικρή απροσεξία μπορεί να καταστεί μοιραία, ενώ ενδέχεται να μην έχουν πλέον την υπομονή να ασχοληθούν σωστά με τα παιδιά σας και να αδιαφορούν. Η ίδια απώλεια υπομονής ή οι πεπαλαιωμένες διαπαιδαγωγικές αντιλήψεις ενδέχεται να τους οδηγήσουν και σε βίαιες αντιδράσεις εναντίον τους, πράγμα που δεν το θέλετε με τίποτα.
Εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τους γνωρίσετε καλά, να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις τους τον πρώτο καιρό που θα περνούν χρόνο μαζί και να κρίνετε αν τους θεωρείτε κατάλληλους γι' αυτό το ρόλο. Αν όχι, κρατήστε οπωσδήποτε τα παιδιά σας μακριά τους.


www.queen.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...