Εγκατάσταση: Βιβλία + Φωτιά

Μια εφήμερη εικαστική εγκατάσταση στον εσωτερικό χώρο.


Η αναπάντεχη εικόνα μερικών βιβλίων μέσα στο τζάκι. 


Τον προσωπικό χώρο, το σπίτι δηλαδή, οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να τον κρατούν καθαρό, αισθητικά προσεγμένο, τακτοποιημένο. Όμως ένας άρτια οργανωμένος και τακτοποιημένος χώρος σύντομα θα αρχίσει να σας προκαλεί ανία και αδιαφορία. 


εικαστικη εγκατασταση, βιβλια μεσα στο τζακι

Σκεφτείτε, ότι στα περισσότερα σπίτια, το μόνο πράγμα που ανανεώνετε τακτικά είναι η εικόνα της τηλεόρασης, ενώ τα περισσότερα αντικείμενα είναι τοποθετημένα στο ίδιο ακριβώς σημείο και με τον ίδιο τρόπο για πάρα-πάρα πολύ καιρό. Έτσι μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τη δημιουργία απλών εφήμερων εγκαταστάσεων που δεν έχουν σκοπό να μείνουν για πάντα στο χώρο, παρά μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα, ικανό όμως να προσθέσει το στοιχείο της έκπληξης και του αναπάντεχου. Όταν τα ερεθίσματα του χώρου αλλάζουν συχνά τότε και η δική σας η διάθεση τείνει να γίνει πιο δημιουργική και ενεργητική.  








βιβλια στη φωτια


Μια εικαστική εγκατάσταση που μας προκάλεσε ενδιαφέρον και έκπληξη είναι η σχολαστική τοποθέτηση μερικών βιβλίων μέσα στο τζάκι. Η απλή αυτή εγκατάσταση αυτή σχολιάζει με ευφυή και καυστικό τρόπο τόσο την απραξία που αρκετές φορές έχει το τζάκι μέσα στο χώρο όσο και την απραξία των βιβλίων. Πράγματι σε αρκετά σπίτια, το τζάκι στέκει αμήχανο και αχρησιμοποίητο για πολύ καιρό. Το ίδιο και αρκετά βιβλία που έχουν να ανοιχτούν για χρόνια. Έτσι οι δύο αυτές αντιφατικές έννοιές μαζί (Βιβλίο + Φωτιά) δημιουργούν μια αναπάντεχη και ανήσυχη εικόνα που ερεθίζει το βλέμμα και κινητοποιεί την σκέψη.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...