ΣΤΗ FABRICA ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το γνωστό Ιταλικό κέντρο έρευνας και επικοινωνίας, παρουσιάζει φέτος στη Βενετία μέρος του έργου του Κουβανού καλλιτέχνη, Erik Ravelo.


H Fabrica, το γνωστό Ιταλικό κέντρο έρευνας της επικοινωνίας, από το 1994 υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και φέτος παρουσιάζει το έργο Posizione della Tigre (Position of the Tiger). «Η Θέση της Τίγρης», αποτελεί το πρώτο μέρος του Lana Sutra , του έργου του κουβανού καλλιτέχνη Erik Ravelo που παρουσιάζεται φέτος στο Ιταλικό περίπτερο στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας.
Το Lana Sutra θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία 15 διαφορετικών εφαρμογών που θα συμβολίζουν τον έρωτα και την επιθυμία για την ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Το Posizione della Tigre είναι ένα έργο γαλλικής γλυπτικής που απεικονίζει έναν άνδρα και μία γυναίκα τυλιγμένους με πολύχρωμα νήματα.
Η επαφή μεταξύ των δύο σωμάτων και ο τρόπος που μπερδεύονται με τα νήματα, αντιπροσωπεύει την πραγματική αγάπη που ενώνει δύο διαφορετικές οντότητες και δημιουργεί ένα ενιαίο σύμπλεγμα. Ο δημιουργός του έργου Erik Ravelo, γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας το 1978.
Αποφοίτησε από την
Accademia Nacional de Bellas Artes στην Αβάνα και από το 2002 συνεργάζεται με την Fabrica, η παρουσία της οποία στη φετινή Μπιενάλε δίνει ελπίδες για συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα πολιτισμού, όπως το Centre Pompidou στο Παρίσι, η Trienalle στο Μιλάνο και το μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου. 


http://www.madamefigaro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...