Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring

Την εποχή της ποταπαγόρευσης στις ΗΠΑ, οι τολμηρές φλάπερ έλεγαν το σύνθημα στις πόρτες των underground μπαρ, έμπαιναν μέσα με τον αέρα της μοντέρνας κοπέλας που δεν φοβάται τίποτα και παρήγγειλαν κοκτέιλς, τα οποία απολάμβαναν φροντίζοντας να στρέψουν την προσοχή όλων στο πιο επίμαχο σημείο: το παράνομο ποτήρι στο χέρι τους.



Ένα τεράστιο γυαλιστερό δαχτυλίδι, συνήθως στο δεξί χέρι ήταν ο καλύτερος τρόπος να τραβήξουν τα βλέμματα όλων και να δηλώσουν αυτό που αντιπροσώπευαν: αρκετά μοντέρνες για να πίνουν, αρκετά κομψές για να το κάνουν με στιλ. Αυτά τα ογκώδη δαχτυλίδια λοιπόν, απέκτησαν σιγά σιγά το όνομα που ξέρουμε σήμερα: cocktail ring.


ermoumag Ermoumag robinson51 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
ermoumag Ermoumag Jay Kos2 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
Μερικές δεκαετίες αργότερα, το 50 και το 60, τα κοκτέιλ πάρτι έγιναν και πάλι τρομερά δημοφιλή (και νόμιμα πια). Οι Αμερικάνικοι μετακόμιζαν μαζικά στα προάστια, μακριά από το κέντρο της πόλης και έπρεπε να βρουν τρόπους να διασκεδάζουν κι εκεί. Οι προσκλήσεις στέλνονταν εβδομαδιαία και τα τεράστια δαχτυλίδια βγήκαν από τις μπιζουτιέρες για να ξαναβρεθούν στο κέντρο της προσοχής. Ο ήχος τους πάνω στα πορσελάνινα ποτήρια είναι τόσο νοσταλγικός και τόσο μεγάλο κομμάτι αυτής της εποχής, όσο και η μουσική, τα μεσάτα φορέματα και τα γέλια των καλεσμένων. Τα τεράστια αυτά δαχτυλίδια, πολύ συχνά δώρο του συζύγου που δεν περνάει αρκετό χρόνο στο σπίτι και ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο της ανερχόμενης corporate Αμερικής, ήταν το απαραίτητο αξεσουάρ για την οικοδέσποινα αλλά και τις καλεσμένες.
Για τα επόμενα πενήντα χρόνια τα cocktail rings ποτέ δεν σταμάτησαν να γυαλίζουν σε κάθε είδους πάρτι. Επιστρέφουν κάθε σεζόν με καινούργια σχέδια, υφές και υλικά. Ειδικά το 2009 έγιναν πιο επιθετικά από ποτέ, με έμπνευση από την άγρια φύση και τον αδίστακτο κόσμο των εντόμων.
ermoumag Ermoumag robinson3 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
ermoumag Ermoumag robinson4 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring  Φέτος προσγειώνονται στα χέρια μας πιο σικ από ποτέ. Βολεύονται στον δείκτη ή τον μέσο, συνδυάζονται με t-shirts και καλοκαιρινά φορέματα και στέλνουν πάντα το ίδιο μήνυμα: αυτό εδώ το κορίτσι, είναι πάντα η ψυχή του πάρτι!
ermoumag Ermoumag lachapelle3 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
photo: Marie-Lise Lachapelle (www.marieliselachapelle.com)
Διαλέξαμε τα σχέδια της Jessica Robinson σαν πολύ αγαπημένα, όχι μόνο γιατί τα βλέπουμε να γυαλίζουν πάνω στα δάχτυλα της Rihanna, της Miley Cyrus, της Kristen Stewart, της Sienna Miller και της Beyonce καθώς παραλαμβάνουν ακόμα ένα βραβείο, αλλά και επειδή μας αρέσουν οι ιστορίες των συμβολισμών τους.
ermoumag Ermoumag lachapelle2 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
photo: Marie-Lise Lachapelle (www.marieliselachapelle.com)
ermoumag Ermoumag lachapelle1 Ιστορίες από την Αμερική: Το cocktail ring
photo: Marie-Lise Lachapelle (www.marieliselachapelle.com)
Φυσικά, οι πιο ρομαντικές ανάμεσά μας λατρεύουν τις ορχιδέες της Marie-Lise Lachapelle ενώ οι πιο στιλάτοι άντρες φίλοι μας ορκίζονται στο όνομα του Jay Kos – ναι, μερικές φορές η μόδα μπορεί να είναι διασκεδαστική και για τα αγόρια.
Όταν διαλέξεις το δικό σου, θυμήσου τον πιο βασικό κανόνα: για τα cocktail rings το μέγεθος μετράει.


http://www.ermoumag.gr
μεταχειρισμενοι server, workstation, φορτιστες laptop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...