Εσείς, τι.. νούμερο είστε;

O βασικός φυσικά κανόνας για την αγορά κάθε ενδύματος υποδεικνύει.. το δοκιμαστήριο!
Ναι, όσο και αν ο χρόνος δεν σας περισσεύει, ή υπολογίζετε «με το μάτι» τις διαστάσεις του ρούχου, οι πιθανότητες να πέσετε έξω είναι αρκετές..
Και το γνωρίζετε καλά μετά από τόσες επιστροφές στα καταστήματα για αλλαγές η ακόμα χειρότερα, μετά από μια στοίβα ρούχα στη ντουλάπα με τα καρτελάκια τους, να ανήκουν πια στην κατηγορία «για όταν χάσω πέντε κιλά».

Όμως υπάρχει και το φαινόμενο «βαριέμαι». Ή ακόμη μπορεί όντως να μην έχετε χρόνο να βγάλετε από πάνω σας φούστα, καλσόν, μπότες κτλ, για να δοκιμάσετε το θεϊκό Hugo Boss παντελόνι. Ακόμα χειρότερη είναι η πιθανότητα του δώρου για μια φίλη.. Στατιστικά οι πιθανότητες να πέσετε έξω στο νούμερο είναι τεράστιες και όχι, τώρα πια ακόμα και αν το δοκιμάσετε εσείς , πάλι δεν υπολογίζεται με ακρίβεια..
Η καλύτερη λύση σε αυτές περιπτώσεις είναι, όπως σε όλα τα σύνθετα προβλήματα, απλή: μαθαίνουμε τα νούμερα ακριβώς και τις ανάλογες μετατροπές τους στο εξωτερικό. Γιατί σε κάτι τέτοια shopping trips στο Λονδίνο π.χ. γίνονται και τα μεγαλύτερα λάθη..
Ας βρούμε λοιπόν μια άκρη με τις διαφορές στα νούμερα που υπάρχουν μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, αλλά και μεταξύ χωρών που έχουν τα δικά τους νούμερα όπως η Αγγλία και η Ιαπωνία. Με προσοχή λοιπόν. Βλέπετε το νούμερο και την αντιστοιχία του και ανάλογα υπολογίζετε τα επόμενα .Ελάτε, δεν είναι και τοοσο δύσκολο..
Υπάρχει φυσικά και η "πιο ευνοϊκή.." περίπτωση των μεγεθών κατά προσέγγιση, όπως δηλαδή XS (Extra Small), S (Small), M (Medium), L (Large), and XL (Extra Large). Και πάλι όμως, εδώ υπεισέρχεται η θεωρία της σχετικότητας, γιατί τι είναι τελικά το Medium? Και σε ποια εταιρία? Αν φυσικά ψωνίζετε συχνά από μια συγκεκριμένη εταιρία, είναι λογικό να το ξέρετε πια. Π.χ. στο Zara το 38 είναι σχεδόν πάντα σταθερό και τους ευγνωμονώ για αυτό γιατί εεε έχει κόσμο στα δοκιμαστήρια και βαριέμαι την αναμονή για να ανακαλύψω ότι ναι, ακόμα είμαι 38. 
Τα νούμερα τώρα στα σουτιέν είναι λίγο-πολύ γνωστά(μέχρι και οι άντρες τα έμαθαν  του στήθους. Γνωστά αυτά.. Πως να βρείτε όμως τι μέγεθος είστε; Μετρήστε γύρω από τα πλευρά και κάτω από το στήθος. Μετά προσθέτετε τον αριθμό 5 και στρογγυλοποιείτε στον κοντινότερο ζυγό αριθμό.(είδατε που δεν προσέχατε στα μαθηματικά σχολείο, να τώρα που χρειάζονται!!) Το μέγεθος του στήθους το βρίσκετε με έναν αντίστοιχο τρόπο:
 Μετράτε την μεγαλύτερη περιφέρεια του στήθους και αφαιρείτε το μέγεθος της ζώνης που μετρήσατε πριν για τον περίγυρο .Και η αντιστοιχία αριθμών πάει ως εξής: A (1"=2,5 εκ.), B (2"=5,0 εκ.), C (3"=7,5 εκ.), D (4"=10 εκ.), DD (5"=12,5 εκ.), και το τυχερό DDD (6"=15,0 εκ.). Φαίνεται πολύπλοκο αλλά χρειάζεται να το κάνετε μόνο μια-δυο φορές .Μετά απλά θα θυμάστε τα αποτελέσματα. Και πιστέψτε με, it works!!
Στο θέμα των παπουτσιών σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Γιατί, λόγω προσωπικής ευαισθησίας πιστεύουμε ότι πρέπει να τα δοκιμάζετε με κάθε ψυχικό κόστος. Άλλωστε ποτέ δεν υπάρχει  πιθανότητα να δείξουν αν παχύνατε και άρα να σας χαλάσει η διάθεση..
Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε τις διαφορές στα νούμερα μεταξύ χωρών για την επόμενη φορά που θα πάτε Νέα Υόρκη.
Γιατί μαντέψτε! στα παπούτσια των ΗΠΑ, το ένα νούμερο διαφέρει κατά 1/3 της ίντσας(!) από το αμέσως επόμενο ολόκληρο νούμερο και μη ρωτήσετε το γιατί.. Στα παπούτσια της Ευρώπης τα νούμερα διαφέρουν μεταξύ τους κατά τα 2/3 ενός εκατοστόμετρου (περίπου 1/4 της ίντσας).
Εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου μέτρησης, η αντιστοιχία στα νούμερα μεταξύ αμερικάνικων και ευρωπαϊκών παπουτσιών γίνεται μόνο κατά προσέγγιση. Τα νούμερα των ευρωπαϊκών παπουτσιών(ευλογημένη ευρωπαϊκή ένωση!!!) είναι ίδια και$ για τα αντρικά και τα γυναικεία παπούτσια, οπότε κανένα πρόβλημα με τα Christian Louboutin που έχετε στο μάτι!)
Στις ΗΠΑ τα νούμερα των γυναικείων παπουτσιών είναι περίπου 1 με 1-1/2 φορές μεγαλύτερα από τα νούμερα των ανδρικών παπουτσιών, που έχουν το ίδιο μέγεθος. Χμμμ, εδώ θέλει λίγο προσοχή..
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι καλό είναι να γνωρίζετε να νούμερα και κυρίως τα δικά σας, πολύ καλά. Επειδή όμως δεν αξίζει να χρεώνετε τη πιστωτική σας κάρτα για όμορφα πράγματα που τελικά θα πάρουν πάλι πίσω το δρόμο για το κατάστημα-δοκιμάστε!
Εκεί που πραγματικά μπορεί να σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός είναι για τις αγορές μέσω internet.Θυμηθείτε όμως τα περισσότερα on-line καταστήματα μεγάλων σχεδιαστών έχουν και αντίστοιχες συμβουλές για τα μεγέθη τους.
Μην τις αγνοήσετε και μην είστε υπεραισιόδοξη όταν δίνετε την on-line παραγγελία σας, γιατί μπορεί να δείτε την 16χρονη ανιψιά σας να φοράει τελικά το Alaia micro mini.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...