Λουλούδια που τραγουδούν!

Σύστημα αναπαραγωγής ήχου που ανέπτυξε Ιαπωνική εταιρία επιτρέπει στα λουλούδια να ...τραγουδούν!
Μια Ιαπωνική εταιρία κατάφερε να ...διανθήσει την ποικιλία των συστημάτων ήχου που κυκλοφορούν σήμερα στα καταστήματα με ένα νέο μοντέλο ηχείων, αποτελούμενο κυρίως από ...λουλούδια! Με σκεπτικισμό αλλά και …αντιπροτάσεις, αντιμετώπισαν οι ειδικοί την ανακοίνωση της Ιαπωνικής εταιρίας Let's Corporation, ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά ειδικά ηχεία που θα αποτελούνται από …λουλούδια και θα έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν μουσική από ραδιόφωνο ή CD.

Το σύστημα ήχου της εταιρίας, η οποία εδρεύει στην Okayama, στη νότια Ιαπωνία, στην ουσία μιμείται τον τρόπο λειτουργίας των συμβατικών ηχείων.

Η βασικότερη καινοτομία που εφαρμόστηκε στο νέο προϊόν της εταιρίας είναι ότι η παραγωγή ηχητικών κυμάτων γίνεται μέσω …λουλουδιών –και όχι μέσω του συνηθισμένου κώνου, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένος από χαρτί, πλαστικό ή μέταλλο.

Τα άνθη εισάγονται σε ένα ακρυλικό σωλήνα, ο οποίος περιέχει και δύο ακόμα μέρη, ένα μαγνητικό και ένα που εκτελεί ταλαντώσεις. 
Ίσως, κάποια μέρα δεν θα μυρίζουμε μόνο τα λουλούδια, θα ακούμε και τις ...απαντήσεις τους!
Ίσως, κάποια μέρα δεν θα μυρίζουμε μόνο τα λουλούδια, θα ακούμε και τις ...απαντήσεις τους!
Με την εφαρμογή εναλλακτικού ρεύματος, ο σωλήνας –και φυσικά τα λουλούδια- δονείται σε υψηλή συχνότητα, παράγοντας έτσι ευκρινή ήχο.

Η κατασκευάστρια εταιρία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την αποδοτικότητα του συστήματος, αλλά υποστηρίζει ότι μπορεί να αναπαράγει μουσική από CD ή ραδιόφωνο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δημοσίευση της εταιρίας, έχει πλέον προστεθεί και το πέμπτο, το ηχητικό, αισθητικό ερέθισμα στη λίστα αυτών που εκφράζονται από τα λουλούδια, δηλαδή το χρώμα, τη μυρωδιά, τη γεύση και την υφή.

Ο Hirohiko Okugawa, στέλεχος της εταιρίας Let's, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι τα ηχεία ανθέων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «οπουδήποτε κάποιος θέλει να ακούει μουσική με φυσικό τρόπο και πλαισιωμένη από ένα φυσικό περιβάλλον».

«Καλημέρα μικρή μου καμέλια»
Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για χρήση σε καταστήματα, για παράδειγμα ως μέρος μιας έκθεσης λουλουδιών.
Άνθη και μουσική... Είναι τελικά εφικτό το ζευγάρωμα;
Άνθη και μουσική... Είναι τελικά εφικτό το ζευγάρωμα;
Από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρία στοχεύει να ενσωματώσει στο μέλλον μια πηγή ενέργειας αλλά και ραδιόφωνο, ώστε να αποκτήσει το ηχείο μεγαλύτερη αυτονομία.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εταιρία, το σύστημα θα πωλείται σε διαφορετικά μεγέθη και φυσικά σε διαφορετικές τιμές, οι οποίες θα ξεκινούν από τα 5.000 yen (περίπου 37 ευρώ) και θα φτάνουν τα 50.000 yen (περίπου 375 ευρώ).

Αν και θα περίμενε κανείς ότι το μέλλον είναι ..ανθηρό για την Ιαπωνική Let'Αs, οι ειδικοί σε θέματα ήχου έχουν διαφορετική άποψη.

Παρά την εντυπωσιακή καινοτομία της, η εταιρία δεν κατάφερε να συναρπάσει και τον ερευνητή ήχου Stanley Lipshitz, του πανεπιστημίου του Waterloo στον Καναδά.

Ο ίδιος τονίζει ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, στα ηχεία τα υλικά που δονούνται είναι δύσκαμπτα και αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που θα έχει η χρήση ενός ευλύγιστου υλικού όπως τα πέταλα ενός λουλουδιού.

Όπως εξηγεί ο δρ. Lipshitz, είναι σαφές πως οτιδήποτε και αν δονηθεί σε συχνότητα ήχου, θα παράγει ένα ηχητικό αποτέλεσμα.

«Επομένως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα παράγεται κάποιου είδους ήχος. Όμως δεν ξέρω πόσο καλός θα είναι ο ήχος αυτός.»

Παρόλα αυτά, ο Lipshitz είχε να κάνει μια ευφάνταστη αντιπρόταση για τη χρήση του συστήματος της Ιαπωνικής εταιρίας! Θεωρεί ότι, καθώς πολλοί άνθρωποι αρέσκονται να μιλούν στα αγαπημένα τους φυτά, θα μπορούσαν με τη χρήση του ηχείου και του κατάλληλου λογισμικού, να δέχονται από αυτά ηχογραφημένες απαντήσεις!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...