Θεοδώρα Τζάκρη: κάνει πράξη την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Μόνο το 2% των περιπτώ­σεων κακοποίησης γυναικών συμβαίνει για μία και μόνη φορά. Για το υπόλοιπο 98% δεν υπάρχει τελευταία φορά» λέει το τηλεοπτικό σποτ.
Και με το ίδιο «μήνυμα», η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώ­ρα Τζάκρη και η γενική γραμ­ματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη εγκαι­νίασαν, χθες Τετάρτη, τη νέα γραμμή 505 (πενταψήφιος αριθμός 15900) υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών.
Το 15900 λειτουργεί σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγ­γλικά, γαλλικά) και αφορά επίσης τις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες θύματα διακίνησης για σεξουαλική εκμετάλλευ­ση, που ανέρχονται σε 50.000 ετησίως στη χώρα μας, σύμ­φωνα με την κυρία Τζάκρη.
Μέσω του 15900 παρέχο­νται ψυχολογική υποστήρι­ξη, νομική αρωγή κ.ά., ενώ προγραμματίζεται η λειτουρ­γία ξενώνων όπου θα παρα­πέμπονται τα θύματα.
Όπως αναφέρθηκε, η συ­γκεκριμένη γραμμή αποτε­λεί το πρώτο βήμα μιας σει­ράς πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της βίας κα­τά των γυναικών, αφού ακολουθούν τον Σεπτέμβριο 14 συμβουλευτικά κέντρα στις περιφέρειες και 14 ξε­νώνες που θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπι­κό. Η Γ.Γ. Ισότητας χρηματο­δοτείται με 60.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και εξ αυτών τα 30.000.000 ευρώ διατίθενται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
«Πρέπει να προσεγγίσου­με τις γυναίκες θύματα βί­ας και να καταλάβουμε ότι το φαινόμενο είναι μαζικό, αλλά δεν βγαίνει έξω από την οι­κογένεια» είπε η κυρία Στρα­τηγάκη.


Πηγή: Δημοκρατία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...