Μπορούν τα ρούχα σας να σας «αρρωστήσουν»;

Σίγουρα αγαπάτε τα ρούχα που φοράτε κάθε ημέρα. Πως θα νιώθατε, όμως, αν μαθαίνατε πως μερικά από αυτά σας κάνουν κακό;


Ήρθε η ώρα να δείτε τη μόδα με άλλο μάτι. Βλέπετε, καλά κάνετε και ακολουθείτε τις τάσεις, μήπως, όμως, μερικές φορές πρέπει να είστε πιο προσεκτικές; Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που αν τις προσέξετε, θα γλιτώσετε από αυτά τα αναίτια εξανθήματα και τη φαγούρα που εμφανίζεται ξαφνικά και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.
Υπερμεγέθεις τσάντες. Οι μεγάλες shopping bag σας βολεύουν πολύ, καθώς είναι σαν κινητή προίκα σας. Κουβαλάτε μαζί τους οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο από προϊόντα μακιγιάζ μέχρι travel pack ραψίματος. Πολλές φορές, όμως, μπορεί να τρίβουν μαζί με την τιράντα του σουτιέν σας τους ώμους σας με αποτέλεσμα να ιδρώνετε περισσότερο και κοκκινίλες και εξανθήματα να εμφανίζονται. Δοκιμάστε να αλλάζετε ώμο που στηρίζετε την τσάντα σας συχνά (είναι καλύτερο και για τον αυχένα σας) και να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια με κάποια λοσιόν. Ακόμη, επειδή προφανώς θα έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα φορέστε ρούχα από υλικά που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι και το μετάξι και αποφύγετε τα συνθετικά ειδικά στο γυμναστήριο.
Στενά jeans. Τα στενά skinny jeans μπορεί να σας δίνουν αέρα rock star, μπορεί, όμως , να σας δημιουργούν και ερεθισμούς. Καθώς είναι από χοντρό ύφασμα και πολύ στενά, σας κάνουν να ζεσταίνεστε και να ιδρώνετε περισσότερο με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι σας. Αν εντοπίσετε, λοιπόν, σπυράκια στα πόδια σας (ειδικά στους μηρούς και στην περιοχή του μπικίνι), ίσως μερικές τρίχες σας μεγαλώνουν ανάποδα προς τα μέσα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να φοράτε πάντα εσώρουχο, να ενυδατώνετε τα πόδια σας με μια κρέμα και να τα απολεπίζετε πολύ συχνά.
Αλλεργία στα μέταλλα. Αν ξαφνικά έχετε αίσθημα κνησμού στα αυτιά, τότε ίσως φταίνε τα σκουλαρίκια σας. Ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει οποιαδήποτε στιγμή στην επαφή του με μέταλλα χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο πιο συνήθης ύποπτος είναι το νικέλιο που, όμως, απαντάται και στο κούμπωμα των σουτιέν, αλλά και στα κουμπιά των παντελονιών. Για να τη γλυτώσετε προτιμήστε υποαλλεργικά υλικά, όπως η πλατίνα και το χειρουργικό ατσάλι και καλύψτε το εσωτερικό των κουμπιών του παντελονιού σας με βερνίκι νυχιών για να μην έχετε άμεση επαφή και επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Αν τελικά και εκείνος αποφανθεί αλλεργία στο νικέλιο, όπως υποψιαζόσαστε, προτιμήστε μόνο υποαλλεργικά αρώματα και καλλυντικά, καθώς προφανώς έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα.


http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...