Πείτε "όχι" στον διαβήτη

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, οι διαβητικοί έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες ανά τον κόσμο. Συνολικά υπάρχουν 347 εκατομμύρια διαβητικοί

       Ο διαβήτης Τυπου 2, που είναι και ο πιο κοινός τύπος διαβήτη, μπορεί να διαγνωστεί εύκολα και ανώδυνα. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα αρχικά συμπτώματα ώστε να θορυβηθούμε αρκετά και να κάνουμε κάτι. Άλλωστε, υπάρχει και ο λεγόμενος «κρυφός»  διαβήτης, που ακόμη και ο γιατρός μπορεί να μη διακρίνει.

       Στις περιπτώσεις που ο διαβήτης δεν εμφανίζεται εξαιτίας της κληρονομικότητας ή της ηλικίας – κρίσιμες θεωρούνται οι ηλικίες από 40 έως 74 -, αλλά σχετίζεται με το σωματικό βάρος και τον τρόπο ζωής μας γενικότερα, τότε υπάρχουν αρκετά που μπορούμε να κάνουμε ώστε να τον αποφύγουμε. 
 
       Το βασικό είναι να αλλάξουμε οριστικά τρόπο ζωής. Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, ο διαβήτης δεν προξενείται όταν τρώμε πολύ ζάχαρη. Αλλά μια ισορροπημένη διατροφή, με πολλά λαχανικά και φρούτα, ψάρια και φυτικές ίνες, είναι απαραίτητη. 

       Επίσης, η τριαντάλεπτη κίνηση τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα βοηθάει στη διατήρηση του ιδανικού μας βάρους. Άλλωστε, μη ξεχνάτε ότι τα εκατοστά της μέσης μας μαρτυρούν το μέλλον της υγείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...