Η ιστορία του μπικίνι

Το μπικίνι πήρε το όνομά του επειδή το ντεμπούτο του συνέπεσε με τις πυρηνικές δοκιμές στα νησιά Bikini. Oι εμπνευστές του, πολύ πιθανό να μην μπορούσαν τότε να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.Εφευρέτες του δυο Γάλλοι, ο σχεδιαστής μόδας Jacques Heimο από τις Κάννες και ο μηχανολόγος μηχανικός Louis Reard. Διαλλέξαν τελικά αυτό το όνομα, καθώς πίστευαν -  σαν έξυπνοι άντρες - ότι θα προκαλούσε μια εκρηκτική αντίδραση και τελικά η εξέλιξη μάλλον τους δικαίωσε.

Το τολμηρό δημιούργημα πρωτοέκανε την εμφάνισή του στις 5 Ιουλίου του 1946  στο Piscine Molitor, που ήταν η πιο δημοφιλής πισίνα την εποχή εκείνη στο Παρίσι.

Το όλο εγχείρημα έκρυβε μεγάλη δυσκολία για τον Reard, γιατί κανένα μοντέλο δεν καταδεχόταν να φορέσει αυτό το σκανδαλωδώς τσιγκούνικο deux pieces μαγιό. Έτσι στράφηκε στην Micheline Bernardini, που ήταν μια εξωτική χορεύτρια στο Casino de Paris.  Η Micheline φυσικά ποιο εξοικειωμένη λόγω της δουλειάς της, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να εμφανισθεί σχεδόν γυμνή στο κοινό. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα κι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της εποχής. Το μπικίνι έτσι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, ειδικά μεταξύ των ανδρών, και η Bernardini έλαβε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πήρε περισσότερα από 50.000 γράμματα από θαυμαστές της.


Μεγάλες στιγμές με μπικίνι

1957: Η Brigitte Bardot εμφανίζεται στην παραλία με μπικίνι στην ταινία "Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα". Το μπικίνι έγινε αμέσως κάτι που ήθελε κάθε γυναίκα.


1960: Tο τραγούδι Itsy Bitsy Teeny Weenie Yellow Polka Dot Bikini κυκλοφορεί. Οι πωλήσεις του μπικίνι φτάνουν στα ύψη.


1962: Η Ursula Andress φοράει ένα λευκό μπικίνι με ζώνη στην ταινία του James Bond, Dr. No. Ο κόσμος χτυπιέται και ανακατεύεται.


1964: Το μονοκίνι κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Το Βατικανό το αποκηρύσσει. Οι Αμερικανοί τηλεφωνούν στους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες.


1983: Η Carrie Fisher φοράει ένα χρυσό μπικίνι στην ταινία Star Wars: Η επιστροφή των Jedi. Τα έφηβα αγόρια παίζουν τη σκηνή στο βίντεο, ξανά και ξανά.


2002: Η Halle Berry φοράει ένα πορτοκαλί μπικίνι με ζώνη στην ταινία του James Bond, Πέθανε μια Αλλη Μέρα και ο κόσμος για ακόμη μια φορά χτυπιέται και ανακατεύεται.


http://fe-mail.gr

1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι πολύ καθαρά εκείνη την σκηνή που η Hale Berry βγήκε νωχελικά σε σλόου μόσιον από την θάλασσα, όταν την είχα πρωτοδεί στο σινεμά. Και μάλλον την θυμάμαι περισσότερο γιατί ξέσπασαν κάτι ξέφρενα χειροκροτήματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...