Περιποίηση ποδιών: Σέξι κάτω άκρα!


Το καλοκαίρι μας αρέσει να επιδεικνύουμε το όμορφο και περιποιημένο πεντικούρ μας. Τι πρέπει να ξέρεις όμως για να έχεις πάντα όμορφα πόδια;
Τα πόδια μας ταλαιπωρούνται εξαιρετικά από τη στιγμή που κάνουμε κατά μέσον όρο 4.000 με 5.000 βήματα την ημέρα.



Οι περισσότερες από εμάς τα κάνουμε φορώντας μεταξύ άλλων άβολα και ακατάλληλα παπούτσια που μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, όπως φουσκάλες και κάλους και να επιδεινώσουν τα κότσια, τις ισχιαλγίες ή τα προβλήματα κακής στάσης. Η επιλογή, όμως, του σωστού παπουτσιού μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του κακού που γίνεται στα πόδια μας.

Είναι πολύ σημαντικό πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι να σκεφτείτε που θα τα φορέσετε. Είναι για τη δουλειά, για τα ψώνια, για την βόλτα στην παραλία, ή μόνο για το κλαμπ;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παπούτσια που επιλέγουμε να φοράμε σε καθημερινή βάση θα πρέπει να μην ξεπερνούν τους 4 πόντους και να έχουν στρογγυλές μύτες. Επίσης, είναι καλό να μην φοράμε τα ίδια παπούτσια συνέχεια γιατί τους χρειάζονται 24 ώρες περίπου για να στεγνώσουν τελείως. Τα παπούτσια που δεν έχουν στεγνώσει τελείως από τον ιδρώτα προκαλούν δυσοσμία και μυκητιάσεις στα πόδια.

Τις ψηλοτάκουνες γόβες φορέστε τις σε κάποια ειδική περίσταση. Δεν το απαγορεύει κανείς, αλλά φροντίστε να μην το κάνετε σε καθημερινή βάση, γιατί θα έχετε προβλήματα με τα πόδια και την πλάτη σας.

Περιποίηση των ποδιών- Να αφαιρείς τακτικά το σκληρό δέρμα τρίβοντας το με μια ελαφρόπετρα
- Να κόβεις τα νύχια σου τετράγωνα με την βοήθεια νυχοκόπτη. Μην τα κόβεις στρογγυλά γιατί μπορεί το νύχι να μπει στο δέρμα και τότε να έχεις άλλα προβλήματα.

- Να πλένεις τα πόδια σου  κάθε βράδυ με ζεστή σαπουνάδα.  Μην τα αφήνεις όμως για πολλή ώρα σε ζεστό νερό γιατί θα καταστρέψεις τη φυσική λιπαρότητα του δέρματος.
- Κάνε διατάσεις στα πόδια σου και άσκησε τους μυς σου, κάνοντας μεγάλους κύκλους με τα πόδια σου και προς τις δυο κατευθύνσεις. Επανάλαβε τέσσερις ή πέντε φορές προς κάθε κατεύθυνση.

- Σκούπισε προσεκτικά τα δάχτυλα σου, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα. Βάλε τους ενυδατική κρέμα αποφεύγοντας την περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα και μετά λίγο ταλκ.
- Πρόσφερε στα πόδια σου τακτικά ένα ανακουφιστικό μασάζ. Μπορείς να αγοράσεις κάποιο ειδικό προϊόν, να χρησιμοποιήσεις την αγαπημένη σου λοσιόν ή κάποιο αιθέριο έλαιο διαλυμένο μέσα σε κάποια βάση.


http://www.stylewatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...