Ρομαντικο μακιγιάζ

Ακολουθήστε ένα προς ένα τα βήματα και εντυπωσιάστε τους όλους...
Πρώτο ραντεβού; Επέτειος; Θέλετε κάτι φίνο, που να σας γλυκαίνει χωρίς έντονους τόνους και γραμμές;



Μία πιθανή λύση είναι ένα ωραίο, μα πάνω από όλα σικάτο και ρομαντικό μακιγιάζ. Ας δούμε πως μπορείτε με μερικές συμβουλές να το επιτύχετε…
Πρώτα από όλα ρομαντικό δεν σημαίνει απαραίτητα ροζ. Σημαίνει όμως παστέλ αποχρώσεις σε ένα φρέσκο και νεανικό δέρμα. Χωρίς έντονες γραμμές και μεγάλες αντιθέσεις. Ας τα πάρουμε ένα-ένα τα βήματα για να πετύχετε το ρομαντικό μακιγιάζ.
Δέρμα: Ακόμα και η ίδια όταν κάνω ένα μακιγιάζ σκέφτομαι την εξής φράση: «Τόσο- όσο». Χρησιμοποιώ τόσο foundation όσο χρειάζεται. Τον τύπο που χρειάζεται το πρόσωπο (υγρό, compact κτλ) και το ενισχύω εκεί που θεωρώ αναγκαίο. Υπερβολές στην κάλυψη ή στην ποσότητα του foundation μπορούν να μας προκαλέσουν το αντίθετο αποτέλεσμα: ένα πρόσωπο μη φυσικό, σαν κέρινο..
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρατηρείτε το δέρμα σας άβαφο. Να βλέπετε τυχόν ατέλειες αλλά και τα καλά σας σημεία. Να ενισχύετε εκεί που πρέπει αλλά και να «καμουφλάρετε» έξυπνα τις ατέλειες. Αυτός είναι και άλλωστε ο ρόλος του μακιγιάζ στην καθημερινή μας ζωή. Να βλέπουμε στον καθρέφτη τον όμορφο εαυτό μας και όχι κάποιον που να δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε….
Εφόσον έχουμε κάνει μία όμορφη βάση με foundation και έχουμε τοποθετήσει ταμποναριστά μία διάφανη πούδρα, προχωράμε στο δεύτερο βήμα για το ρομαντικό μακιγιάζ μας.
Μάτια: Εδώ έχουμε πολλές επιλογές. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκιές σε παστέλ αποχρώσειςροζ, σιέλ, λαχανί ακόμα και γήινες, αν κάποια το επιθυμεί. Μία γρήγορη και άκρως εντυπωσιακή εκδοχή είναι να βάλουμε στην εσωτερική γωνία του ματιού μας μία ανοιχτή σκιά λευκή ή ασημί, στο κινητό βλέφαρο μία ροζ απαλή σκιά αλλά να τονίσουμε τις κάτω ρίζες των βλεφαρίδων μας με μία φωτεινή θαλασσί σκιά. Το θαλασσί έχει την ικανότητα να φωτίζει και να δείχνει ξεκούραστα τα μάτια αλλά και να μας δίνει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Παραλλαγές: Δεν θέλετε ροζ ή νομίζετε πως δεν σας πάει; Αντικαταστήστε τη λευκή σκιά με κάπως κιτρινωπή ή μπεζ σκιά, τη ροζ με μία γλυκιά και ζεστή καφετί απόχρωση και είστε έτοιμη! Το θαλασσί ταιριάζει και πάλι με το καφέ! Δεν θέλετε το θαλασσί; Συνδυάστε το καφέ με πράσινη ή λαχανί σκιά από κάτω… Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε, από ό,τι καταλάβατε, είναι άπειροι…
Ένα μαύρο μαλακό μολύβι στις ρίζες των πάνω και των κάτω βλεφαρίδων θα μας δώσει μία μικρή ένταση και το απαιτούμενο μυστήριο…μην ξεχάσετε και 2 καλές στρώσεις μάσκαρα και…τα μάτια είναι έτοιμα!!!
Ένα ρουζ σε ροδακινί απόχρωση και ένα διάφανο gloss στα χείλη θα συμπληρώσουν ιδανικά το ρομαντικό μας μακιγιάζ…
Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το μακιγιάζ σας…το κλειδί της επιτυχίας είναι να «φοράτε» το πιο όμορφο και ζεστό σας χαμόγελο, μερικές έξυπνες και σωστές συμβουλές από ειδικούς, και πάνω από όλα φαντασία και διάθεση για πολλούς πειραματισμούς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...