Θέλετε να πετύχετε; Μπορείτε!

Τίποτα δεν είναι δύσκολο για κάποιον που πραγματικά θέλει πολύ να το αποκτήσει. Αν, λοιπόν, φέτος υποσχεθήκατε στον εαυτό σας να πετύχετε μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Σκεφτείτε θετικά: Η θετική σκέψη είναι μαγνήτης για την επιτυχία και αποτελεί το πρώτο βήμα για να πετύχετε κάτι.
Πάρτε πληροφορίες: Η συλλογή των αναγκαίων πληροφορίων, η στοχοθέτηση και ο σχεδιασμός, η σκληρή δουλειά και πιθανόν η αλλαγή στρατηγικής, ο έλεγχος προόδου και η ανατροφοδότηση στο αρχικό μοντέλο ώστε να γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις απαιτούνται για εγγυημένη επιτυχία.
Βάλτε στόχους συγκεκριμένους αλλά υψηλούς: Μη διστάζετε να θέτετε υψηλούς και μεγαλεπίβολους στόχους, αρκετά σαφείς όμως, συγκεκριμένους και μετρήσιμους. Χρειάζεται να είστε αφοσιωμένοι, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα σας υποστηρικτά κι μόνο. Γι’ αυτό κάντε μία λίστα με όσα θέλετε να πετύχετε. Κατόπιν γράψτε σε πόσο διάστημα θέλετε να πραγματοποιηθούν και με ποιους τρόπους μπορείτε να τους πετύχετε.
Γίνετε οι καλύτεροι: Βάλτε ως στόχο να ανήκετε στο κορυφαίο 10% του τομέα σας, όποιος κι αν είναι αυτός. Η απόφαση να γίνετε πολύ καλοί σε ό,τι κάνετε μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής στη ζωή σας. Εντόπισε τους πιο ζωτικούς και σημαντικούς τομείς στην εργασία σας. Ποια είναι εκείνα στα οποία πρέπει να αποδίδετε σωστά, ώστε να βρεθείτε ανάμεσα στους κορυφαίους του τομέα σας; Πού είστε δυνατοί και που έχετε αδυναμίες; Καταστρώστε σήμερα ένα πλάνο, για να βελτιωθείτε στον τομέα των δεξιοτήτων, όπου η βελτίωση θα σας βοηθήσει περισσότερο.
Μάθετε περισσότερα: Η δια βίου μάθηση αποτελεί την ελάχιστη απαίτηση για την επιτυχία. Πάρτε σήμερα την απόφαση να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να βελτιώνεστε συνεχώς.
Να είστε ειλικρινείς: Υπάρχουν πολλά εμπόδια που μπορεί να χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογίες για να μην κάνετε κάτι. Τα εμπόδια αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η αφοσίωση όμως στον στόχο σας θα τα εξαλείψει.
Επιμείνετε: Προετοιμάστε τον εαυτό σας να επιδεικνύει επιμονή, πολύ πριν εμφανιστούν οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις που αναπόφευκτα θα συναντήσετε στην πορεία σας προς την επιτυχία. Αποφασίστε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα τα παρατήσετε, ό,τι κι αν συμβεί.
Μην επιτρέπετε να αμφισβητούν τις ικανότητές σας. Τα προσόντα σας τα ξέρετε καλύτερα από τους άλλους. Μη χάνετε την πίστη στον εαυτό σας. Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο απ΄όλα. Μόνο όταν πιστεύετε στις δυνάμεις και τις δυνατότητες σας θα τα καταφέρετε πραγματικά.

Το μυστικό

 Είναι δική σας ευθύνη να διατηρείτε άσβηστη τη φλόγα της επιθυμίας σας και να είστε αφοσιωμένοι στο στόχο σας. Σίγουρα κάποιοι θα σταθούν εμπόδιο σε αυτό που θέλετε να πετύχετε αλλά κρατήστε έξω από σας όσους σας σαμποτάρουν.

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...