Πόσο αθώες είναι οι ελιές σας;

ΠΕΡΙΠΟΥ 130.000 ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ, 90% ΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΝ
 
Λένε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, αλλά στην περίπτωση του μελανώματος είναι συχνά η μοναδική. Και όμως εκτιμάται ότι 90% των περιστατικών αυτής της επιθετικής μορφής καρκίνου, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Γι’ αυτό φέτος, από τις 9 ώς τις 13 Μαΐου, διοργανώνεται η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) και με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay. Κατά τη διάρκειά της μπορείτε να εξεταστείτε δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος στα ιατρεία δερματολόγων της ΕΔΑΕ και σε νοσοκομειακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.
Για να κλείσετε ραντεβού, αρκεί να καλέσετε το 800 11 11 2 22 (από σταθερό, χωρίς χρέωση) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσετε τη λίστα με τους δερματολόγους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στο ίδιο site θα βρείτε επίσης οδηγίες για αυτοεξέταση και χαρτογράφηση των σπίλων (ελιών), συμβουλές από έμπειρους ειδικούς, ενδείξεις που πιθανόν «ενοχοποιούν» μια ελιά, τρόπους προφύλαξης από τον ήλιο, αλήθειες και μύθους για το μελάνωμα, καθώς και μια ενότητα όπου μπορείτε να στείλετε τις απορίες σας όλο το χρόνο. Τώρα, που ο ήλιος δυναμώνει και οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, είναι η ιδανική στιγμή για να αφιερώσετε στο δέρμα σας πέντε λεπτά που μπορεί να σας σώσουν τη ζωή. 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...