Οι κορώνες της νύφης και του γαμπρού

Όταν παντρεύεστε δεν τελείται μόνο ο γάμος σας αλλά και η ίδια σας η στέψη.
Η δουλειά του κουμπάρου είναι σχετικά απλή, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Κάθεται πίσω από το ζευγάρι και κάποια στιγμή απλώς πρέπει να περάσει τα στέφανα πάνω από τα κεφάλια τους, κατά τον παραδοσιακό τρόπο, και αυτό ήταν.
Αν, όμως, οι κουμπάροι όλου του κόσμου ήξεραν τον συμβολισμό πίσω από αυτή τους τη κίνηση, μάλλον δεν θα ήταν και τόσο ψύχραιμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Βλέπετε, το κλασικό «στεφάνωμα», συμβολίζει το αιώνιο δέσιμο του ζευγαριού στη ζωή. Τα στέφανα τοποθετούνται στα κεφάλια των μελλονύμφων όπου δείχνουν συμβολικά τη στεφάνωση, δηλαδή την αμοιβή της αρετής τους και της αγνότητάς τους. Στεφανώνονται, κατά κάποιον τρόπο, όπως οι αθλητές που νίκησαν. Εκτός αυτού, τα στέφανα συμβολίζουν βασιλικές κορώνες, γιατί η νύφη και ο γαμπρός θα είναι βασίλισσα και βασιλιάς στο νέο τους σπιτικό. Σύμφωνοι, μπορεί τα δικά σας στεφάνια να μην είναι από χρυσό και ρουμπίνια, μια βασιλική αύρα όμως την παίρνετε, όπως και να 'χει.

Μετά από τον γάμο, ο γαμπρός και η νύφη τοποθετούν τα στέφανά τους σε στεφανοθήκη, η οποία συνήθως μπαίνει είτε πάνω από το νυφικό κρεβάτι, είτε δίπλα στο εικονοστάσιο. Η παράδοση, επίσης, θέλει τα στέφανα να βρίσκονται σε έναν δίσκο γεμάτο κουφέτα, πριν περάσουν πάνω από τα κεφάλια του ζευγαριού, το οποία κουφέτα αργότερα θα πάρουν οι ελεύθερες κοπέλες για να τα βάλουν το ίδιο βράδυ κάτω από το μαξιλάρι τους. Λέγεται πως την Τρίτη βραδιά, θα δουν στο όνειρό τους τον άντρα που θα παντρευτούν.

Μακάρι να ήταν τόσο απλή η εύρεση του «Ενός», βέβαια, αλλά δεν είναι κακό να πιστεύεις που και που στα παραμύθια.


www.queen.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...