Ανάσταση!

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε στον πειρασμό όταν όλα γύρω μας μοιάζουν... σοκολατένια, όμως εσείς θα πρέπει να δείξετε και πάλι "χαρακτήρα" μιας και οι κενές και χωρίς καμία θρεπτική αξία θερμίδες δεν συμβάλλουν στην διατήρηση της σιλουέτας αλλά και της ιδανικής εμφάνισης για το καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών.


Για όλους του παραπάνω λόγους λοιπόν, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε 5 απλούς τρόπους για να αποφύγετε κάθε γλυκό πειρασμό που παραδοσιακά εμφανίζεται το Πάσχα και που λίγο αργότερα γίνεται πικρή... ιστορία.
1. Όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης σοκολάτας και αν μη τι άλλο το Πάσχα έχει την τιμητική της. Εάν πρόκειται λοιπόν να υποκύψετε, προτιμήστε μια σκούρα σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (μεταξύ 70-80%). Σε διαφορετική περίπτωση είναι καλό να γνωρίζετε τι... καταναλώνετε:

Πασχαλινά αυγά σοκολάτας γάλακτος

Την συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκουμε συνήθως σε μικρά αυγά (μπουκίτσες) που συνθέτουν το καλάθι του Πάσχα αλλά και σε σακουλάκια που περιέχουν σοκολατάκια σε σχήμα αυγών και σε διάφορα μεγέθη. Μην σας ξεγελά όμως το μικρό τους μέγεθος μιας και η κατανάλωση 7 τεμαχίων αντιστοιχεί σε 210 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπους.

Πασχαλινά σοκολατένια αυγά γεμιστά με κρέμα
Αν σας είναι αδύνατον να αντισταθείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ένα αυγό 34 γραμμαρίων περιέχει 150 θερμίδες και 6 γραμμάρια λίπους γι αυτό και αποτελεί μια απόλαυση που πρέπει να καταναλώσετε με μέτρο.
2. Αν ο εργασιακός σας χώρος έχει γεμίσει με τσουρέκια, κουλούρια και σοκολάτες λόγω των ημερών, μην στερηθείτε. Αυτή η τακτική μπορεί να... αποβεί μοιραία για τις ημέρες των αργιών που θα είστε πιο χαλαρή με τον εαυτό και τις επιλογές σας και να καταλήξετε στην... υπερκατανάλωση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να ενδώσει αλλά σε ένα και μόνο κομμάτι.
3. Τις ημέρες αυτές γεμίστε το ψυγείο και πάρτε μαζί σας στο γραφείο, υγιεινές επιλογές όπως φρούτα και λαχανικά. Με αυτό τον τρόπο, όταν αισθάνεστε "αδύναμη" θα έχετε μια εναλλακτική που δεν θα μετανιώσετε λίγο αργότερα.
4. Φροντίστε, ειδικά αυτή την περίοδο, να μην παραλείψετε το πρωινό. Είναι σαφές πως είναι λιγότερο πιθανό να ενδώστε σε πειρασμούς όταν αισθάνεστε πλήρεις και ικανοποιημένες.
5. Ένα " τρικ" που χρησιμοποιούν πολλοί διάσημοι, είναι να μασούν ζάχαρη όταν έχουν έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιούν την ανάγκη τους για κατανάλωση του συγκεκριμένου είδους, αλλά αποφεύγουν τις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και τις αυξημένες θερμίδες.


www.myself.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...