Φύκια και μεταξωτές κορδέλες

Απροσδόκητες ιστορίες προσωπικής επιτυχίας, συστατικά εξωτικής προέλευσης, τυχαίες επιστημονικές ανακαλύψεις, καινοτόμα προιόντα. Η βιομηχανία της ομορφιάς γνώριζε πάντα πώς να αξιοποιεί στο έπακρο παρόμοιες ιστορίες. Οπως, για παράδειγμα, τα Algenist, μια νέα σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου με αντιγηραντικές ιδιότητες, που πωλείται ήδη στο www.sephora.com. Κι αν αναρωτιέστε τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η σειρά, η απάντηση είναι διττή: αφενός δημιουργήθηκε «κατά λάθος» από την εταιρεία Solazyme, που ειδικεύεται στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αφετέρου το δραστικό της συστατικό προέρχεται από τα γνωστά μας φύκη.
Τα Algenist δεν είναι τα πρώτα -ούτε τα τελευταία- προϊόντα ομορφιάς που αξιοποιούν στη σύνθεσή τους συστατικά από τη θαλάσσια χλωρίδα. Τα φύκη, άλλωστε, είναι γνωστά για τη μεγάλη τους προσαρμοστικότητα σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, προσαρμοστικότητα που ελπίζουμε ότι μεταφράζεται σε ασπίδα προστασίας της ανθρώπινης επιδερμίδας.
Επιπλέον, τα εν λόγω καλλυντικά δεν είναι τα μοναδικά που προέκυψαν από ένα τυχαίο γεγονός. Προηγήθηκε η γνωστή Crème de la Mer, επίσης με θαλάσσια συστατικά, έργο ενός αεροναυπηγού ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια πειραμάτων και την παρασκεύασε για προσωπική του χρήση.
Φυσικά, η τελική ετυμηγορία θα είναι των καταναλωτριών. Αυτές θα αποφασίσουν αν τα Algenist -και ό,τι άλλο συγγενές προς αυτά κυκλοφορήσει στη συνέχεια- τηρούν τις υποσχέσεις τους. Εως τότε τα φύκια και τα παράγωγά τους θα είναι «πρώτη είδηση» στο χώρο της κοσμητολογίας.



 www.gynaikamag.g
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...