Ποιες παρασπονδίες είναι επικίνδυνες για την υγεία σας;

Το να μη βουρτσίσετε τα δόντια σας ένα βράδυ, να ξεχάσετε κάποιο χάπι ή να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ενώ θηλάζετε δεν είναι πρόβλημα. Όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία σας. Ποιες είναι αυτές;

 

Φοράτε φακούς επαφής περισσότερο από το προτεινόμενο διάστημα
Είτε χρησιμοποιείτε ημερήσιους είτε τριμηνιαίους δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να καθυστερείτε να τους αντικαταστήσετε όταν έρθει η ώρα προκειμένου να κάνετε οικονομία. Όσο πιστά κι αν ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και απολύμανσης με την πάροδο του χρόνου εναποτίθεται πρωτείνες στην επιφάνεια των φακών ενώ οι θήκες μπορούν να γίνουν εστίες ανάπτυξης μικροβίων. Το λιγότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι να παρουσιαστούν ερεθισμοί στα μάτια. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να παρουσιαστεί μόλυνση με ανάπτυξη έλκους στον κερατοειδή.
Παίρνετε ένα από τα ηρεμιστικά χάπια της μητέρας σας
Το χάπι που στέλνει τη μαμά σας στην αγκαλιά του Μορφέα με ασφάλεια μπορεί να έχει πολύ διαφορετική επίδραση σε εσάς. Όταν ο γιατρός έγραψε τη συνταγή έλαβε υπόψη το ιστορικό της μητέρας σας. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείτε τα φάρμακα κάποιου άλλου διατρέχεται σοβαρό κίνδυνο να εμφανιστούν παρενέργειες. Αν η αϋπνία σας επιμένει δοκιμάστε να αλλάξετε κάποιες συνήθειές σας π.χ. περιορίστε την καφείνη και ακούστε χαλαρωτική μουσική. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε φάρμακο έχει δοθεί για κάποιο λόγο σε συγγενείς ή φίλους σας. Μην λαμβάνετε φάρμακα χωρίς να σας τα έχει χορηγήσει ο γιατρός σας.
Σταματάτε την αντιβίωση
Μετά τις πρώτες μέρες αντιβίωσης νιώθετε πολύ καλύτερα. Αισθάνεστε τις δυνάμεις σας να επιστρέφουν. Αυτό είναι ευχάριστο νέο όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παραλείψετε τα αντιβιοτικά που απομένουν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία σας. Μπορεί να βλέπετε αισθητή διαφορά στην κατάσταση της υγείας σας αλλά αν δεν πάρετε σωστά την φαρμακευτική αγωγή είναι πιθανόν να έχουν επιβιώσει κάποια βακτήρια και να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει ακριβώς την ποσότητα, τη συχνότητα και το χρονικό διάστημα που πρέπει να λαμβάνετε τα αντιβιοτικά ώστε να εξολοθρευτούν όλοι οι πληθυσμοί των βακτηρίων.
Παίρνετε άλλο ένα χάπι για τον πονοκέφαλο
Το πιο πιθανό είναι ότι πως παίρνοντας ένα ακόμη χάπι δεν θα θέσετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνο καθώς υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας στις συνιστώμενες δόσεις. Αυτό που συμβαίνει όταν υπερβαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία στα παυσίπονα είναι μεν να ανακουφίζεστε προσωρινά από τον πόνο υπάρχουν όμως επιπτώσεις σε άλλα όργανα του σώματος.

Το μυστικό
Μεσολαβούν χρόνια ανάμεσα στα τσεκάπ σας; Μην ανησυχείτε. Με γνώμονα πάντα την ηλικία και το φύλο σας, εφόσον η υγεία σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση γενικά δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τσεκάπ κάθε χρόνο, εκτός από τα γυναικολογικά.


http://www.omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...