Όχι εγώ, εμείς

Έχετε προσέξει ποτέ τον τρόπο που μιλάτε στον αγαπημένο σας; Αν όχι, τότε σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να κάνετε, καθώς ο τρόπος με τον όποιο μιλάτε στον αγαπημένο σας και συγκριμένα ορισμένες λέξεις που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία και των δύο συντρόφων.


Παραδείγματος χάριν, όταν ο αγαπημένος σας, σας εκφράζει ένα πρόβλημα του ή ενδεχομένως μια υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσει, τότε εσείς ως η σύντροφός του μπορείτε να του απαντήσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον κάνετε να καταλάβει ότι είστε δίπλα του για μια ακόμη φορά και ότι θα αντιμετωπίσετε μαζί τις όποιες δυσκολίες. Επίσης είναι εξίσου σημαντικό να ακούτε τον σύντροφό σας προσεχτικά όταν σας μιλάει και να μην το διακόπτετε, μέχρι να ολοκληρώσει τις σκέψεις του.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι στους άντρες αρέσει να τους ακούν οι γυναίκες τους όταν τους εκφράζουν το πρόβλημά τους, καθώς έτσι νιώθουν πιο ήρεμοι και ανακουφισμένοι. Συνοψίζοντας, σταματήστε να λέτε «εγώ» όταν μιλάτε στο σύντροφό σας για πράγματα που σας αφορούν και τους δύο και εντάξτε στη ζωή σας το «εμείς».
Το «εμείς» θα κάνει και εσάς τις ίδιες να νιώσετε πιο όμορφα, θα σας δώσει ένα σημαντικό κίνητρο να κάνετε πιο πολλά πράγματα μαζί και ταυτόχρονα θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη σχέση σας.
Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το «εγώ» ακούγεται πολλές φορές εγωιστικό και ότι σε μια σχέση υπάρχουν πάντα δύο. Η υγιής σχέση με το σύντροφό σας είναι πρωταρχικής σημασίας για να νιώθετε και οι δυο καλά μαζί, για αυτό βελτιώστε οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό για να κάνετε τη σχέση σας πιο όμορφη και παράλληλα, δώστε έμφαση και στη καθημερινή σας συνομιλία και στο τρόπο έκφρασής σας.


http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...