Εμπρός για σέξι πόδια!

Πώς να λεπτύνετε, να τονώσετε, να απαλύνετε και να κολακέψετε τα πόδια σας ανεξάρτητα από το σχήμα τους.


Τίποτα δεν είναι ικανό να προκαλέσει τόσες ανδρικές ματιές και σφυρίγματα όσο ένα ζευγάρι λεπτά και καλοσχηματισμένα πόδια.  Αν δεν είστε απόλυτα πεπεισμένες, βάλτε ένα κοντό σορτσάκι και βάλτε πλώρη για το πιο κοντινό γιαπί… Δυστυχώς δεν είναι όμως όλοι οι άντρες τόσο γενναιόδωροι όσο οι οικοδόμοι όταν τίθεται θέμα ποδιών. Και επειδή η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας, αν δεν μας αρέσουν τα πόδια μας, όταν τα κοιτάμε στον καθρέφτη τότε σίγουρα κάτι πρέπει να κάνουμε. Αν τα φροντίζουμε και τα διατηρούμε απαλά, σφριγηλά, μαυρισμένα και ενυδατωμένα, τότε να είστε σίγουρες πως θα σας οδηγήσουν πολύ μακριά.

Μακριά και λεπτάΑν τα πόδια σου μεταφέρουν παραπανίσιο βάρος, θα μπορέσεις να τα βοηθήσεις απαλλάσσοντάς τα από μερικά κιλά με μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Ένας συνδυασμός καρδιαγγειακών ασκήσεων και ασκήσεων αντίστασης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το γενικό σωματικό λίπος. Βάλε στόχο να κάνεις τρία μισάωρα αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, όπως τρέξιμο, κωπηλασία ή ποδήλατο και τρεις συνεδρίες ασκήσεων αντοχής. Καλό θα είναι να συμπεριλάβεις δυναμικές ασκήσεις, όπως push up και βαθιά καθίσματα. Όλα αυτά φυσικά μπορείς να τα κάνεις σπίτι σου βελτιώνοντας τον μυϊκό τόνο των ποδιών σου. Θα πρέπει επίσης να δουλέψεις πολύ τους ιγνυακούς τένοντες. Είναι οι πρώτοι που αποκαλύπτουν τα σημάδια της κυτταρίτιδας, πριν από κάθε άλλο σημείο του σώματος. Η καλύτερη άσκηση είναι ο διάδρομος σε ανηφόρα. Αν πας στο γυμναστήριο, τα μαθήματα αερόβιας γυμναστικής είναι πολύ καλά για την περίπτωσή σου. Επίσης, η γιόγκα και το πιλάτες σε βοηθούν να αποκτήσεις λεπτούς μυς στα πόδια. Προσπάθησε να ακολουθήσεις το πρόγραμμα τρεις φορές την εβδομάδα.

Τόνωσε τους μηρούς, τους γλουτούς και τις γάμπες
Κάμψεις και εκτάσεις της γάμπαςΑνέβα σε ένα στεπ και κάνε ένα μεγάλο βήμα προ τα πίσω, τεντώνοντας το ένα πόδι. Το μπροστινό πόδι θα πρέπει να είναι πάνω από τον μπροστινό αστράγαλο και το πίσω θα πρέπει να είναι πολύ καλά τεντωμένο, με μια μικρή κάμψη στο γόνατο. Το πίσω γόνατο και η φτέρνα δεν θα πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος. Σφίξε τους κοιλιακούς σου, καθώς σηκώνεσαι προς τα πίσω σε όρθια θέση. Άλλαξε πόδι. Κάνε δώδεκα φορές σε κάθε πόδι και προσπάθησε να φτάσεις τα τρία σετ.

Τόνωσε τους μηρούς με καθίσματα Στάσου σε όρθια θέση με τα πόδια πιο ανοιχτά από το ύψος των ώμων , με τα δάχτυλα των ποδιών και τα γόνατα στραμμένα προς τα έξω στραμμένα προς τα έξω σε σαράντα πέντε μοίρες και με τα χέρια πάνω στους μηρούς. Σφίξε τους κοιλιακούς σου, λύγισε τα γόνατα κατεβάζοντας τον κορμό προς το έδαφος. Ρίξε όλο το βάρος στις φτέρνες σου και κράτησε την σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση τραβώντας την πλάτη όσο πιο χαμηλά γίνεται. Μετάθεσε το βάρος προς το ένα πόδι , καθώς τραβάς το άλλο προς αυτό. Χρησιμοποίησε το εσωτερικό μέρος των μηρών για να ενώσεις τα πόδια σου. Άνοιξε και πάλι τα πόδια σου και επανάλαβε από την άλλη πλευρά. Επανάλαβε12 φορές σε κάθε πόδι και προσπάθησε πάλι να φτάσεις τα τρία σετ.

Tips για μαλακά, απαλά και λαμπερά πόδια1. Θα πρέπει να κάνετε τακτική απολέπιση χρησιμοποιώντας τρίχινο γάντι ή μια βούρτσα με φυσικές τρίχες για το σώμα.
2. Προσπαθήστε να τρίβετε με μια βούρτσα το σώμα σας κάθε πρωί, πριν κάνετε μπάνιο.
3. Βουρτσίστε προς τα πάνω, προς την κατεύθυνση της καρδιάς κάνοντας μεγάλες, σαρωτικές κινήσεις.
4. Οι κρέμες απολέπισης είναι ιδιαίτερα καλές για να μαλακώνουν το δέρμα στα γόνατα.
5. Φρόντισε να είναι τα πόδια σου πάντα καλά ενυδατωμένα για να δείχνουν πιο μαλακά και νεανικά.
6. Για να τους δώσεις λάμψη, άπλωσε λίγο λάδι. Αμέσως θα δεις πως θα αποκτήσουν μια γοητευτική λάμψη, ιδιαίτερα αν είναι μαυρισμένα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλιανθέλαιο ή αμυγδαλέλαιο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...