Όνειρα και χρώματα... πάνω στους τοίχους σας !

Οι τοίχοι, συνήθως είναι οι μεγαλύτερες επιφάνειες σ’ ενα δωμάτιο.
Εάν λοιπόν θέλουμε να ανανεώσουμε αυτό το δωμάτιο κι εφόσον επιδιώκουμε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη νέα εικόνα που θα παρουσιάσουν οι τοίχοι του.

Αυτό βέβαια μπορεί να φαίνεται πολύ πιο εύκολο να το λες, απ’ ότι να το κάνεις, ειδικά όταν το budget είναι περιορισμένο.

Μην απελπίζεστε όμως.
Σας προτείνουμε πέντε βασικές τεχνικές, που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Με σφουγγάρι


Το να βάψετε ένα τοίχο με ένα σφουγγάρι, είναι ίσως η ευκολότερη τεχνική βαψίματος για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, που θα αφήσει άφωνους τους επισκέπτες σας. Χρειάζεται πολύ λίγο χρώμα, που το απλώνετε με το σφουγγάρι στον τοίχο. Μπορείτε να βάψετε χρησιμοποιώντας ένα χρώμα που θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που είχε ο τοίχος, εάν θέλετε να δώσετε ένα έντονο αποτέλεσμα ή να βάψετε αρχικά τον τοίχο σας λευκό κι από πάνω να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική με μια διαφορετική απόχρωση.

Στα χρωματοπωλεία, θα προμηθευτείτε το κατάλληλο χρώμα γι’ αυτήν την τεχνική και ένα σφουγγάρι. Βουτήξτε το σφουγγάρι στο χρώμα και μετά στραγγίξτε το.Ακολουθώντας ακανόνιστες κινήσεις, ζωγραφίστε πάνω στον τοίχο «κατά βούληση», επιδιώκοντας να δώσετε ένα ομοιόμορφο φυσικό αποτέλεσμα.Πρίν  να βάψετε στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε κάποιες δοκιμές πάνω σε ένα μεγάλο χαρτόνι, για να δείτε το αποτέλεσμα που βγάζει η κάθε σας κίνηση και να καταλήξετε στα σχέδια που σας αρέσουν.Όπου σας έχει πέσει πολύ χρώμα, μπορείτε τοπικά να χτυπήσετε τα σημεία με το σφουγγάρι σας καλά στημένο.


Με ρίγες


Το βάψιμο ενός τοίχου με ρίγες, είναι μια κλασική τεχνική.
Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος, για να δώσετε στο χώρο του δωματίου ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, χωρίς να ψάχνετε για περίεργα και πολύπλοκα σχέδια.

Από τα χρωματοπωλεία, μπορείτε να προμηθευτείτε χαρτοταινίες και να μονώσετε τον τοίχο σας, αφήνοντας ακάλυπτες κάποιες επιφάνειες, που μετά θα βάψετε με ρολλό ή πινέλλο.
Οι ρίγες αυτές, ανάλογα με τον τοίχο, μπορούν να έχουν ομοιομορφία ή και να διαφέρουν.

Αυτήν την τεχνική μπορείτε να την εφαρμόσετε σε ένα δωμάτιο, είτε σε ολόκληρο τον τοίχο, είτε σε ύψος περίπου 1,5 m από το δάπεδο, εάν θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση.
Την τελευταία ιδέα, σας την προτείνω ανεπιφύλακτα για παιδικά δωμάτια.

Με στάμπες


Οι χρωμοσφραγίδες ή οι διάτρητες στάμπες  (αρνητικά), είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τονίσετε τους τοίχους ενός δωματίου και να τους δώσετε την αίσθηση ταπετσαρίας.
Είναι έξυπνη και χαμηλού κόστους λύση.  Μπορείτε και μόνη σας  να τα φτιάξετε, χρησιμοποιώντας κάποιο χαρτόνι που η επιφάνειά του έχει πλαστικοποίηση – για να μην ποτίζει εύκολα (όπως ένα κουτί δημητριακών) – κι ένα ψαλίδι ή μαχαίρι.
Αν φοβάστε ότι δεν θα τα καταφέρετε, σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα “Leroy Merlin” ή σε άλλα εξειδικευμένα καταστήματα, όπου θα βρείτε απίστευτη ποικιλία έτοιμων λύσεων.

Πρακτικά, κολλάτε την διάτρητη στάμπα στον τοίχο με χαρτοταινία και μετά με ένα πινέλο ή το ρολό σας – που θα είναι καλά στραγγισμένο από το χρώμα – βάφετε την επιφάνεια του τοίχου σας.Αντίστοιχα λειτουργείτε και με τις στάμπες.


Με πλαίσια


Είναι μια τεχνική, που μπορούμε να εφαρμόσουμε όταν δεν θέλουμε να βάψουμε ολόκληρους τους τοίχους ενός δωματίου και απλά θέλουμε να τονίσουμε κάποια σημεία. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάψουμε ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε κάποιους πίνακες ή φωτογραφίες.
Ακόμα, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο σε κάποιο σημείο του τοίχου και μετά εκεί να κρεμάσουμε μια συλλογή από ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα. Με την κατάλληλη επιλογή χρώματος, να είσαστε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό !

 Πλύνετε με χρώμα


 Ένας έξυπνος τρόπος, για να δώσετε στους τοίχους σας μια πιο ιδιαίτερη εικόνα.
Είναι μια τεχνική που μπορεί να εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό φινίρισμα και να χαρίσει στο δωμάτιό σας μια διακριτική πολυτέλεια.

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή. Στο χρώμα που έχετε βάψει τον τοίχο – ισχύει για πλαστικά χρώματα – ρίξτε λίγο νερό και αραιώστε το. Μετά βουτήξτε μέσα ένα κουρέλι, ποτίστε το στο μίγμα και στην συνέχεια “πλύνετε” μ’ αυτό τον τοίχο σας.  Όταν στεγνώσει, θα δείτε ότι θα έχει δημιουργηθεί πάνω στην επιφάνεια του τοίχου σας, ένα πανέμορφο παιχνίδισμα σκιών.
Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι, ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε σε όλες τις πιο πάνω τεχνικές που σας αναφέραμε.
Αποφασίστε τώρα λοιπόν, με ποιόν τρόπο θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας και αφού ενημερώσετε τον πωλητή του χρωματοπωλείου για την τεχνική που θέλετε να εφαρμόσετε, αγοράστε τα κατάλληλα υλικά.
Σας συμβουλεύω να μην κάνετε τσιγκουνιές στα χρώματα και διαλέξετε καλής ποιότητας υλικά, έτσι ώστε ο κόπος να πιάσει τόπο.


fe-mail.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...