Άσχημη Διάθεση; Ο Ψευδάργυρος μπορεί να Βοηθήσει.

Έρευνα δίνει ελπίδα για ένα φυσικό τρόπο βελτίωσης της ψυχολογικής μας διάθεσης. Υπογραμμίζει την δύναμη του ψευδαργύρου, του γνωστού μας μεταλλικού στοιχείου, για την παροχή βοήθειας σε όσους πάσχουν από διαταραχές της διάθεσης όπως η κατάθλιψη.


Εστιάζοντας στον ψευδάργυρο.

Για να δούνε πώς ο ψευδάργυρος μπορεί να επηρεάσει τις διαταραχές της διάθεσης, οι ερευνητές κάλεσαν 30 νέες γυναίκες να συμμετάσχουν σε μια ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη. Οι γυναίκες επιλέχθηκαν τυχαία να λάβουν ένα πολυβιταμινούχο ή ένα πολυβιταμινούχο με 7 mg ψευδάργυρου ημερησίως για δέκα εβδομάδες. Μετρήθηκε το επίπεδο του ψευδαργύρου στο αίμα, και έγιναν ψυχολογικές δοκιμασίες πριν και μετά τη μελέτη.


Μετά από δέκα εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συγκριτικά με τις γυναίκες που έλαβαν μόνο το πολυβιταμινούχο, όσες έλαβαν το πολυβιταμινούχο με τον ψευδάργυρο παρουσίασαν:

• Σημαντική μείωση του θυμού και της εχθρότητας
• Σημαντική μείωση της κατάθλιψης και το αίσθημα μελαγχολίας
• Σημαντική αύξηση του ψευδαργύρου στο αίμα

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο θυμός και η κατάθλιψη σε νεαρές γυναίκες.

Μάθετε το ποσοστό του ψευδαργύρου σας

Αυτή η μελέτη εξέτασε την χρήση 7 mg συμπληρώματος ψευδαργύρου για την βελτίωση της διάθεσης σε νεαρές γυναίκες.

Η συνιστώμενη διατροφική δόση ψευδαργύρου για τις γυναίκες 19 ετών και άνω είναι 8 mg ανά ημέρα. Έτσι, το συμπλήρωμα του ψευδαργύρου που χρησιμοποίησαν στη μελέτη ήταν σχετικά χαμηλότερης δόσης από την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου που είναι ασφαλή για τις ενήλικες γυναίκες.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ψευδάργυρο, δοκιμάστε τα εξής:

• Ελέγξτε το επίπεδο των βιταμινών στο αίμα σας. Μπορεί να έχετε ήδη ψευδάργυρο, το οποίο σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεστε επιπλέον συμπλήρωμα.
• Ρωτήστε το γιατρό σας αν είναι καλή ιδέα να προσθέσετε στην διατροφή σας συμπλήρωμα ψευδαργύρου.
• Αν αποφασίσετε να λάβετε ψευδάργυρο, φροντίστε η δόση να μην υπερβαίνει τα 8 mg, εκτός αν λαμβάνεται υπό την επίβλεψη του γιατρού σας.

Βάλτε στην διατροφή σας τρόφιμα που είναι πλούσια σε ψευδάργυρο.


Τα τρόφιμα με άφθονο ψευδάργυρο είναι:

- Οστρακοειδή, όπως τα στρείδια, τα καβούρια, τα χτένια και φροντίστε να είναι καλά μαγειρεμένα   ώστε να περιορίσετε τον κίνδυνο τροφικής ασθένειας (τροφική δηλητηρίαση)
- Εμπλουτισμένα δημητριακά με ψευδάργυρο
- Φασόλια, ρεβίθια και φακές
- Γαλοπούλα και άπαχο βοδινό κρέας
- Ξηροί καρποί και σπόροι
- Κριθάρι και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως

Aποφύγετε όμως και την λήψη μεγάλης ποσότητας ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος μπορεί να απορροφήσει άλλα μέταλλα, οπότε μην το παρακάνετε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...