Για
πολλούς η ύπαρξη μίας γυάλας ή ενός ενυδρείου με ψάρια στο σπίτι, έχει
κατευναστική επίδραση στο χώρο. Ίσως είναι η συνεχής κίνηση των μικρών
ψαριών ή ακόμη κι ο ήχος του νερού, που μας χαλαρώνουν.
Έτσι πολλοί από
εμάς έχουμε επιλέξει κάποιο ενυδρείο, μικρό ή μεγάλο, για να κοσμεί το
σαλόνι μας.
Τι θα λέγατε όμως να περάσουμε σε κάτι άλλο που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη φύση; Πώς θα σας φαινόταν αν στην αυλή σας είχατε μία αληθινή λιμνούλα με ψάρια να κολυμπάνε μέσα σε αυτήν; Για εσάς λοιπόν που μένετε σε μονοκατοικία κι έχετε τη δυνατότητα να επέμβετε στην αυλή του χώρου, διαβάστε τις ακόλουθες οδηγίες κι αποκτήστε την προσωπική σας όαση.
Τι θα λέγατε όμως να περάσουμε σε κάτι άλλο που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη φύση; Πώς θα σας φαινόταν αν στην αυλή σας είχατε μία αληθινή λιμνούλα με ψάρια να κολυμπάνε μέσα σε αυτήν; Για εσάς λοιπόν που μένετε σε μονοκατοικία κι έχετε τη δυνατότητα να επέμβετε στην αυλή του χώρου, διαβάστε τις ακόλουθες οδηγίες κι αποκτήστε την προσωπική σας όαση.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε και που μπορείτε να βρείτε εύκολα, σε όλα τα πολυκαταστήματα με εργαλεία κι είδη σπιτιού, είναι ένα φτυάρι, άμμος, βότσαλα, γάντια, μικρά πασσαλάκια, λευκή μπογιά σε σπρέι, ειδικό υπόστρωμα λίμνης, ένα ρολό σχοινί και φυσικά νερό.
Αρχικά προσδιορίστε το μέρος όπου θέλετε να την κατασκευάσετε. Θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά, γιατί η λιμνούλα που θα δημιουργήσετε δεν θα είναι κάτι παροδικό που θα το κρατήσετε λίγο και μετά θα μπορείτε να του αλλάξετε θέση ή να το αποθηκεύσετε. Έτσι αποφασίστε σε τι θέλετε να είναι κοντά και σε τι όχι. Για παράδειγμα θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα, να κατασκευασθεί κοντά στο σημείο που έχετε το σαλονάκι, την αιώρα ή την κούνια σας. Επίσης καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα σημείο που να είναι σε χώμα κι όχι πάνω στο τσιμέντο, γιατί διαφορετικά θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ με το σκάψιμο.
Η επόμενη κίνηση είναι να μαρκάρετε προσεχτικά την περιοχή. Τρυπήστε το χώμα με τους πασσάλους στις τέσσερις γωνίες και δέστε μεταξύ τους σχοινί, ώστε να καθοριστούν τα ακριβή όρια. Προσαρμόστε την περιοχή έτσι όπως εσείς θέλετε, μεγαλώνοντας ή μικραίνοντας τα όρια ή κι αλλάζοντας σχήμα στη λίμνη. Αφού αποφασίσετε το τελικό μέγεθος και σχήμα, βάψτε όλη τη σημαδεμένη περιοχή με τη λευκή μπογιά.
Ξεκινήστε τώρα, με τη βοήθεια ενός φτυαριού, να σκάβετε, οδηγούμενη από τη λευκή μπογιά και τα όρια αυτής. Βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο της επιφάνειας θα είναι ισορροπημένο και σκάψτε μέχρι το επιθυμητό βάθος, αφαιρώντας κάθε πέτρα ή κομμάτι ξύλου που συναντάτε.
Προσθέστε ένα παχύ στρώμα άμμου μέσα στην τρύπα και ρίξτε λίγο νερό πάνω του για να συσσωματωθεί και να γίνει πιο στέρεο. Στη συνέχεια, με προσεχτικές και σχολαστικές κινήσεις, τοποθετήστε το ειδικό υπόστρωμα πάνω από την άμμο. Ειδικά υποστρώματα, θα βρείτε σε πολλά και διαφορετικά σχέδια, αλλά μην ξεχνάτε πως από αυτό θα εξαρτηθεί και το μέγεθος της τρύπας που θα πρέπει να κάνετε. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μηχανική αντοχή προτιμήστε υποστρώματα κατασκευασμένα από fiberglass.
Τέλος προσθέστε το νερό, χωρίς να γεμίσετε τη λιμνούλα μέχρι πάνω, για να αποφύγετε το ξεχείλισμα, κι η λιμνούλα σας είναι έτοιμη να δεχτεί τα αγαπημένα σας ψαράκια. Τοποθετήστε βότσαλα, κοχύλια κι ό,τι άλλα διακοσμητικά εσείς επιθυμείτε και φυσικά μην ξεχάσετε τα ψάρια.
Extra tip: Προσέχετε τη στάθμη του νερού κι αν βλέπετε ότι έχει κατέβει, προσθέστε φρέσκο νερό.
Extra tip 2: Αν γύρω από τη λιμνούλα τοποθετήσετε και μερικά φυτά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά υπέροχο και θα κλέψει τις εντυπώσεις.
http://www.miss.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου