Back to the '50s :Do it like Merilyn

Ποια δεν την πρόσεξε, δεν την θαύμασε, δεν την ζήλεψε και τελικά δεν τη μιμήθηκε;
Ο λόγος για το ίνδαλμα, για τον ορισμό της γυναικείας αποθέωσης, Μέριλιν Μονρόε, που μεσουράνησε την δεκαετία του '50 και στιγμάτισε όλες τις επόμενες.


Και τώρα θα μου πεις, που την θυμήθηκες τώρα... εδώ ο κόσμος καίγεται. Και όμως, την θυμάσαι και εσύ, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις. Εκτός κι αν νομίζεις ότι το πλουμιστό, αλά πριγκίπισσα φορεματάκι που μόλις αγόρασες, είναι καθαρά ολοδικό σου λανσάρισμα.
Τα '50s επιστρέφουν δυναμικά μέσα από καλοραμμένα σχέδια και εκλεπτυσμένα υφάσματα, δίνοντας στη μόδα την ανάλογη κομψότητα και φινέτσα. Κύριο όπλο; Φυσικά... το εκθαμβωτικό φόρεμα!

Floral

Είναι στενό, sexi, μακρύ, με σκισίματα που φτάνουν μέχρι το γόνατο (για τις τολμηρότερες ακόμα ψηλότερα) και αγκαλιάζει την μέση λες και φτιάχτηκε αποκλειστικά για εμάς.
Καλύτερα στράπλες για να τονίζει το μπούστο, που χανόταν μέχρι τώρα μέσα από τα ασφυκτικά ζιβάγκο και έστελνε μηνύματα του τύπου «αυτό είμαι-αν σου αρέσω».

Navy

Στα χρώματα της γαλανόλευκης, έρχεται να εξυψώσει τον πατριωτισμό, αλλά και το στυλ μας. Γραμμές αυστηρές, που βγάζουν εκτός έδρας οτιδήποτε θυμίζει «χάνομαι μες στο ρούχο», με εντυπωσιακούς ώμους και γιακάδες που «βγάζουν μάτι».
Η καλύτερη συνταγή για να καταταγείς στο ναυτικό ή να μαγνητίσεις ακόμα και τα πιο δύσπιστα βλέμματα.

Black & white

Ο φονικός συνδυασμός, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από αυτήν την τάση. Εδώ τα πράγματα είναι σαφέστατα. Δηλώνεις «είμαι κλασσική και ευπροσάρμοστη με ό,τι φωνάζει κομψότητα, και το υποστηρίζω με τον καλύτερο τρόπο».
Στενό και μίντι με ένα όσο χρειάζεται συντηρητικό V, «παίζει» με την σταθερή διχρωμία που χαρίζει στην φιγούρα μας extra πόντους αυτοπεποίθησης. Πρόκειται για την πιο safe επιλογή σε οποιαδήποτε περίσταση και συνθήκη.

Less is more

Απλό, λιτό και απέριττο. Η προφανής του ουδετερότητα σε χρώματα και σχέδια, ωστόσο, δεν είναι τίποτα άλλο από το επιτυχημένο τέχνασμα του «εδώ είμαι-το ξέρω ότι με βλέπετε».
Ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει ότι μέσα από την απλότητα ενός στενού, μίντι ή και μάξι φορέματος, που -δίνοντας απαράμιλλη προσοχή στην μέση- την φέρνει στο επίκεντρο της βραδιάς και αποτελεί και το κλειδί για την τέλεια σιλουέτα; Μάλλον κανένας.

Little princess

Τι να πούμε εμείς για αυτό το φόρεμα-σταθμό; Δεν είναι μόνο η επιτομή της θηλυκότητας, αλλά και η αφετηρία της πιο εκλεπτυσμένης σεξουαλικότητας. Πάντα σε γραμμή Α, από σατέν ή μετάξι να αγκαλιάζει ευγενικά το μπούστο, αναδεικνύοντας το πέρα για πέρα.
Μεγάλες τιράντες ακουμπούν περίτεχνα τους ώμους και μια συνέχεια που λικνίζεται σαν κύμα σε κάθε μας κίνηση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Συμπληρώνοντας το trend

Όταν μια εποχή, όμως, αποτελεί την πηγή για μια ολόκληρη στιλιστική δυναστεία, υποχρεούται να μην περιορίζεται μόνο στο ενδυματολογικό κομμάτι, αλλά συναντάται μέσα από πολλές εκφάνσεις. Αν τα '50s έδιναν σε αυτό εξετάσεις, θα έπαιρναν σίγουρα υποτροφία.

Η φούστα-καμπάνα

Ψηλόμεση με κύριο συστατικό την διακριτική ζώνη που δένει σχεδόν στο ύψος του αφαλού, συνεχίζει πλουμιστή μέχρι το γόνατο.
Είτε είναι μονόχρωμη, είτε ριγέ, είτε με όλα τα χρώματα της ίριδας πάνω της, είναι το ίδιο και το αυτό. Σε αυτό το κομμάτι, το κόψιμο είναι αυτό που μετράει, βάζοντας οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ σε δεύτερη μοίρα.

Το θρυλικό τακούνι

Ό,τι είναι η τονισμένη μέση για το γυναικείο σώμα, είναι και το τακούνι για το τονισμένο πόδι. Μην μου πείτε πως δεν το περιμένατε. Ένα σύνολο, όσο κομψό, διαχρονικό και στιλάτο κι αν είναι, θα χαθεί μέσα σε χοντροκομμένα άρβυλα.
Η αξεπέραστη γόβα έρχεται για ακόμα μια φορά να επιβεβαιώσει την δοξασμένη φήμη της, αποτελώντας τον κατάλληλο και μοναδικό συνδυασμό, που θα μετατοπίσει το σύνολο και τα σχόλια των «θαυμαστών» εκτός επίγειου βασιλείου.

Η φευγάτη τσάντα

Τι άλλο θα μπορούσε να βάλει την τελευταία και προσεγμένη πινελιά στο σύνολο, πέρα από μια ολοκληρωτικά ιδιαίτερη τσάντα. Ο φάκελος, στις πιο ανατρεπτικές και καλόγουστες εκδοχές του αποτελεί, το κερασάκι στην τούρτα μας.
Ο φάκελος είναι μια τσάντα που κανείς δεν την επιλέγει με την πεζή λογική «να τα χωρέσω όλα μέσα», αλλά μάλλον με την λογική του «ναι ναι, καλά κάνεις και με κοιτάς κυρία του διπλανού τραπεζιού, αφού ξεχωρίζω».
ΠΗΓΗ

Το εντυπωσιακό μαλλί

Για αυτήν την εμφάνιση αφήνουμε απ' έξω οτιδήποτε ανέμελο και μη στιλιζαρισμένο. Ακόμα και αν αυτό αποτελεί το πιο δύσκολο κομμάτι του παζλ, δεν γίνεται -αν θέλουμε να κάνουμε ορθά την ιστορική μας αναδρομή- να παραμείνουμε πιστές στο καλοκαιρινό μας, βολικότατο wet look.
Ψηλοί κότσοι, αψεγάδιαστα σινιόν, κυματιστά καρέ και φράτζες στο μέγεθος ενός λόφου, είναι τα μόνα περιθώρια μέσα στα οποία μπορούμε να κατευθύνουμε την κώμη μας. Ακόμα και αν η ιδέα του «κάτσε φτιάξτα» μοιάζει με αγγαρεία, το αποτέλεσμα σίγουρα μας αποζημιώνει.

http://woman.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...