Τέχνη στους τοίχους από ήχο-απορροφητικά μαξιλάρια.

Όταν ένας ήχος διαδίδεται σε κλειστούς, εσωτερικούς χώρούς, τότε παράγονται ακουστικά κύματα, η ελεύθερη διάδοση των οποίων εμποδίζεται από τους τοίχους και τα αντικείμενα του χώρου. Έτσι ένα μέρος αυτού του ήχου διέρχεται έξω από τους τοίχους,
ένα μέρος απορροφάται από τις επιφάνειες του χώρου και ένα μέρος ανακλάται προς το εσωτερικό.
Επομένως, όταν ένας ακροατής βρίσκεται σε αυτό το χώρο ακούει ουσιαστικά δυο φορές τον ίδιο ήχο. Αυτόν που έρχεται κατευθείαν από την πηγή και αυτόν που ανακλάται. Η ανάκλαση του ήχου, αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σε εσωτερικούς χώρους, όπου η καλή ακουστική είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό επιλέγεται η τοποθέτηση ήχο-απορροφητικών επιφανειών.


  


Η Christel Månsson, σχεδιάζει τα ήχο-απορροφητικά μαξιλάρια της εταιρείας Wobedo, που αφενός έχουν υψηλές τεχνικές προδιαγραφές στην βελτίωση της ακουστικής του χώρου, αφενός αποτελούν μοναδικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής και πρωτοποριακού design.
H Christel έκανε πενταετείς σπουδές στη σχολή τεχνών και design της Στοκχόλμης στη Σουηδία ενώ στη συνέχεια εργάστηκε συστηματικά πάνω στο σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, σε εταιρείες, μελετητικά γραφεία αλλά και ως ανεξάρτητη επαγγελματίας. Η Christel ασχολείται τόσο με τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων όσο και με το σχεδιασμό και την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων.

Φυσικά τα πιο γνωστά της δημιουργήματα είναι τα ήχο-απορροφητικά μαξιλάρια woolbubbles και τα squarebubbles, τα οποία διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία μορφών και χρωμάτων. Πρόκειται για μάλλινες κατασκευές που κολλάνε πάνω στους τοίχους και το δυνατό τους χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, σχηματικά και χρωματικά προκειμένου να παράγουν νέες, πρωτότυπες, μορφές.
Είναι κατασκευασμένα από 100% αγνό μαλλί.
Η τοποθέτηση των ήχο-απορροφητικών μαξιλαριών αποτελεί εξαιρετική λύση για μουσικά καφενεία, ωδεία,  οικίες μουσικών, χώρους συνάθροισης κοινού, κεφετέριες αλλά και για απλές οικίες όπου εμφανίζεται πρόβλημα αντήχησης και ανάκλασης του ήχου,  

Περισσότερες πληροφορίες στην  ιστοσελίδα: www.wobedo.com















www.thedecobook.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...