Φυτά για μπαλκόνια και βεράντες

Οι συνθήκες των σύγχρονων μεγαλουπόλεων δεν επιτρέπουν την ύπαρξη πολλών ανοιχτών χώρων και ευρύχωρων ιδιωτικών κήπων. Παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα για έναν μικρό χώρο για δένδρα και λουλούδια.


Τα περισσότερα μπαλκόνια μπορούν να φιλοξενήσουν μερικά φυτά της αρεσκείας του ιδιοκτήτη και με την παρουσία τους να μετατρέψουν τον άδειο ψυχρό χώρο σε μια μικρή όαση πρασίνου. Ο χρόνος και το μικρό κόστος που απαιτούνται δεν είναι περιοριστικός παράγοντας ενώ το αποτέλεσμα θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του μπαλκονιού, της βεράντας και ολόκληρου του σπιτιού.

Φυτά για τα μπαλκόνια και τις βεράντες

Επιλέξτε και φυτέψτε ανάμεσα από μια μεγάλη ομάδα φυτών, διαλέξτε όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα, σπείρτε μόνοι σας τα ετήσια φυτά και τα αρωματικά σας ή ένα μικρό λαχανόκηπο. Δημιουργήστε όμορφους φυτικούς συνδυασμούς, φτιάξτε τα δικά σας κρεμαστά καλάθια. Αξίζει τον κόπο.

φυτά-για-μπαλκόνια-βεράντες φυτά-για-μπαλκόνια-βεράντες φυτά-για-μπαλκόνια-βεράντες

Φυτά που χρησιμοποιούνται συχνά σε μπαλκόνια και βεράντες

Αρωματικά φυτά

Βασιλικός, Μέντα, Δυόσμος, Μαϊντανός, Άνηθος, Δεντρολίβανο, Αρμπαρόριζα, Θυμάρι

Ετήσια φυτά

Βιολέτες, Δαφνούλες, Ζίννιες, Καλέντουλες, Καλλωπιστικές πιπεριές, Καπουτσίνος, Κατηφέδες, Κολεός, Νάρκισσοι, Πανσέδες, Πετούνιες, Πρίμουλες, Φούξιες, Φρέζιες, Σάλβια (Φωτιά), Σελόζιες, Σκυλάκια , Χρυσάνθεμα

Ποώδη - θαμνώδη φυτά

Αγγελική νάνα, Αουκούμπα, Αράχνη, Βαμβακούλα, Γαρδένια, Γεράνι, Διμορφοθήκη, Ιβίσκος σινικός, Κισσός, Κοράλι, Νεφρολέπις , Φίκος πλατύφυλλος νάνος, Πεύκο νάνο (Pinus mugo), Πικέα νάνα, Πορτουλάκα

Φυλλοβόλοι θάμνοι κατάλληλοι για μπαλκόνια

Βουδλέια, Ιβίσκος συριακός, Κάσσια, Λαντάνα νάνα, Ναντίνια, Πασχαλιά, Αμπέλια


www.gardenguide.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...