Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος !

Ο υπολογισμός του Δείκτη Μάζας σώματος αποτελεί μια πολύ δημοφιλή μέθοδο για να αντιληφθούμε το κατά πόσο ένα άτομο θεωρείται υπέρβαρο ή όχι. Πως υπολογίζουμε το δείκτη αυτό ;
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος υπολογίζεται σαν το πηλίκο του βάρους σώματος (Β) με μονάδα μέτρησης σε κιλά, διαιρούμενο δια του ύψους (Υ) με μονάδα μέτρησης σε μέτρα στο τετράγωνο. Δηλαδή ΔΜΣ=Β/Υ2.


Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Δείκτη Μάζας Σώματος έχει ως εξής :


18,5 και 24,9 - Κανονικό βάρος του ατόμου για το ύψος του
25 και 29,9 - Υπέρβαροo άτομο
30 έως 35 - Παχύσαρκο άτομο με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του.


Οι κίνδυνοι που αφορούν την υγεία σας και σχετίζονται με την παχυσαρκία προέκυψαν ξεκάθαρα στα αποτελέσματα έρευνας γιατρών από την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Βοστόνης και του Χάρβαρντ, οι οποίοι ανάλυσαν τις επιπτώσεις του βάρους σώματος πάνω στην υγεία για μια χρονική περίοδο 10 ετών. Ο κίνδυνος για διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, πέτρες στη χολή, καρκίνο του χοντρού εντέρου και εγκεφαλικά επεισόδια φάνηκε ότι αυξανόταν σημαντικά ανάλογα με την αύξηση του βάρους σώματος.

Είναι σημαντικό λοιπόν οι ενήλικες να διατηρούν το Δείκτη Μάζας Σώματος τους μεταξύ 18,5 και 21,9 γιατί έτσι ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι ανάπτυξης κάποιας από τις προαναφερόμενες ασθένειες.




sxeseis.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...