Οι διάσημες μητέρες της υιοθεσίας

Είτε για να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους είτε γιατί θέλουν να πάνε στον παράδεισο ή, ακόμη, γιατί ζηλεύουν η μία την άλλη, οι επώνυμες και ωραίες συνεχίζουν την παράδοση του Χόλιγουντ να δίνουν το όνομά τους σε παιδιά που, όχι, δεν τους τα έφερε ο πελαργός.

Εχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η διάσημη τραγουδίστρια Ζοζεφίν Μπέικερ αποφάσισε να γίνει μια παγκοσμίου εμβέλειας μητέρα υιοθετώντας παιδιά από κάθε γωνιά της Γης, αλλά η παράδοση αυτή καλά κρατεί.


Η λίστα με τις επώνυμες μαμάδες συμπεριλαμβάνει από τη Μία Φάροου, την Νταϊάν Κίτον, τη Μισέλ Φάιφερ και την Ιζαμπέλα Ροσελίνι μέχρι ακόμη και τη δική μας Νία Βαρντάλος, που πριν από λίγα χρόνια υιοθέτησε μαζί με τον σύζυγό της ένα κοριτσάκι.
Ωστόσο οι υπάρχουν μερικές υιοθεσίες που έχουν αφήσει ιστορία στον κίτρινο, πλην glossy διεθνή Τύπο:

Μαντόνα
Αν και η ίδια έχει δύο βιολογικά παιδιά, τη Λούρδη (16 ετών) και τον Ρόκο (11 ετών), τίποτα δεν την σταμάτησε από το να θέλει να αποκτήσει κι άλλους απογόνους. Ετσι, λοιπόν, τον Οκτώβριο του 2006 υιοθέτησε τον μικρό Ντέιβιντ Μπάντα από το Μαλάουι, ενώ έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε και πάλι όλες τις διαδικασίες για να φέρει στην οικογένειά της ακόμη ένα παιδί από το Μαλάουι, τη μικρή Μέρσι Τζέιμς. Μονάχα που αυτήν τη φορά η γραφειοκρατία, που της είχε κάνει τη ζωή δύσκολη και με τον Ντέιβιντ, δεν της έκανε το χατίρι. Τουλάχιστον όχι εύκολα γιατί ύστερα από πολλά προβλήματα και πήγαινε-έλα τελικά το κοριτσάκι προστέθηκε στην πολύτεκνη -πια- οικογένεια της βασίλισσας της ποπ.

Αντζελίνα Τζολί
Δεν είναι απλως η Αντζελίνα... είναι η 'Αγία Αντζελίνα' που μαζί με τον Μπραντ Πιτ προσφέρουν στοργή, αγάπη και προδέρμ στα έξι τους παιδιά (τρία βιολογικά και τρία υιοθετημένα). Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το ντεμπούτο της στις υιοθεσίες η Τζολί το έκανε στις 10 Μαρτίου του 2002 (και ενώ ήταν παντρεμένη με τον Μπίλι Μπομπ Θόρτον) με τον Μάντοξ, ένα μικρό αγοράκι που είδε σε ορφανοτροφείο της Καμπότζη και του οποίου το βλέμμα ήταν αρκετό για να της ξυπνήσει το μητρικό ένστικτο.

Τρία χρόνια αργότερα και αφού έστειλε τον Θόρτον πίσω στις παλιές καλές εργένικές του συνήθειες, η Αντζ υιοθέτησε την έξι μηνών Ζαχάρα Μάρλεϊ από την Αιθιοπία. Και τότε ήρθε ο Μπραντ. Ο σταρ, τυφλός από έρωτα για τη θεά Αντζ, δίνει το επίθετό του στον Μάντοξ και τη Ζαχάρα, ενώ μαζί υιοθετούν ακόμη ένα παιδί, τον τρίχρονο Παξ από το Βιετνάμ. Πρόσφατα δημοσιεύματα τους θέλουν να μην έχουν ολοκληρώσει το σετ των υιοθεσιών και να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν ένα ακόμη παιδάκι.

Μεγκ Ράιαν
«Είμαι πεπεισμένη, εντελώς πεπεισμένη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Είναι η κόρη που έπρεπε να έχω». Με αυτές ακριβώς τις λέξεις περιέγραψε η 49χρονη Μεγκ Ράιαν το πώς αισθάνεται με τη μικρή της Ντέιζι, το κοριτσάκι από την Κίνα που υιοθέτησε. «Ποτέ δεν ένιωσα σαν να είμαι σε μια αποστολή διάσωσης ή κάτι τέτοιο. Ηθελα απλώς ένα μωρό. Ημουν σε μια αποστολή σύνδεσης με κάποιον. Η Ντέιζι και εγώ ήταν γραφτό μας να είμαστε μαζί. Ταιριάζουμε τόσο πολύ!». Και επειδή η Μεγκ είναι και ρομαντικό κορίτσι, το όνομα Ντέιζι το διάλεξε γιατί «η κόρη μου έχει το πιο ανοιχτό, όμορφο και ειλικρινές πρόσωπο που έχω δει ποτέ μου»...



Νικόλ Κίντμαν
Μαζί με τον Τομ Κρουζ, η Αυστραλέζα ηθοποιός έχει υιοθετήσει δύο παιδιά, τον 16χρονο σήμερα Κόνορ και τη 19χρονη Ιζαμπέλα. Σε συνέντευξη, μάλιστα, που έδωσε η Νικόλ το 2007 σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό δήλωσε πως κατά τη διάρκεια του δεκαετούς γάμου της με τον Κρουζ δεν μπορούσε να συλλάβει και γι' αυτό αποφάσισαν να αποκτήσουν από κοινού δύο θετά παιδιά. Η μέχρι τώρα, βέβαια, ιστορία τη διέψευσε περίτρανα καθώς έδειξε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο πρώην σύζυγός της μπορούν μια χαρά να γίνουν βιολογικοί γονείς. Ο μεν Κρουζ έχει μια κόρη με την Κέιτι Χολμς και η Κίντμαν δύο με τον Κιθ Ούρμπαν.

Σάρον Στόουν
Εκτός από το βασικό ένστικτο, το ξανθό κούγκαρ του Χόλιγουντ φαίνεται πως διαθέτει και το μητρικό. Εξ ου και έχει υιοθετήσει τρεις γιους, τον Ρόαν, τον Λάιαρντ και τον Κουίν. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία η πανέξυπνη σταρ του Χόλιγουντ από τις πολλές αισθητικές επεμβάσεις το έχει χάσει λίγο το μυαλό της και παρ' ολίγον να χάσει και την κηδεμονία του πρώτου της παιδιού.

Βλέπετε, σύμφωνα με τη Στόουν, τα πόδια του Ρόαν μύριζαν και προκειμένου να σταματήσει τη δυσάρεστη αυτή οσμή, σκέφτηκε να του χτυπήσει ένα μπότοξ στις πατούσες. Σύμφωνα, βέβαια, με τους ειδικούς, άνθρωποι που πάσχουν από υπερβολική εφίδρωση συνηθίζουν να κάνουν μπότοξ στις μασχάλες και σε άλλες περιοχές για να «απενεργοποιήσουν» τους ιδρωτοποιούς αδένες. Σίγουρα, όμως, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανήλικα παιδιά. Εκτός από αυτό, όμως, η Σάρον πίστευε ότι ο γιος της έπασχε και από μια σοβαρή πάθηση στη σπονδυλική του στήλη, αλλά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο μοναδικός που έπασχε από κάτι δεν ήταν άλλος από τον εγκέφαλο της Miss Σταυροπόδι Σάρον Στόουν.

Σέριλ Κόουλ
Επειτα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (καρκίνος του μαστού) και ένα σωρό αποτυχημένες σχέσεις (ναι, ήταν και αυτή ένα από τα κορίτσια του Λανς Αρμστρονγκ), βρήκε την ευτυχία και τον άντρα της ζωής της στο πρόσωπο του μικρού Γουάιατ.
Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε τον Μάιο του 2007 η διάσημη τραγουδίστρια σχετικά με τον νέο ρόλο της, αυτόν της μητέρας, δήλωσε: «Νιώθω σαν φωλιά και αισθάνομαι να επωμίζομαι όλη αυτήν την τεράστια ευθύνη να τον κάνω να προσαρμοστεί. Είναι όλα τόσο τέλεια και πρωτόγνωρα για εμένα». Το ιδιαίτερα ασυνήθιστο σε αυτήν την υπόθεση υιοθεσίας ήταν πως ο Γουάιατ βρέθηκε στην αγκαλιά της νέας του μητέρας είκοσι τέσσερις μόλις ώρες μετά τη στιγμή που τον έφερε στη ζωή η βιολογική του μητέρα...

Έμα Τόμσον
«Είμαι τόσο υπερήφανη για αυτόν! Θέλει να γίνει δικηγόρος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να γυρίσει στην πατρίδα του ώστε να αναλάβει έργο, είτε στην πολιτική είτε στα νομικά».
Με αυτά ακριβώς τα λόγια παρουσίασε τον υιοθετημένο 22χρονο γιο της Τιντεμπούα Άγκαμπα η Βρετανίδα δημοφιλής ηθοποιός Εμα Τόμσον κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος, με αφορμή τα 90ά γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάστηκαν πριν από τρία περίπου χρόνο στο Λονδίνο.
Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός αποφάσισε να υιοθετήσει τον Άγκαμπα -ο οποίος πίσω στην πατρίδα του ήταν παιδί στρατιώτης- μετά τη γνωριμία τους το 2003 σε μια χριστουγεννιάτικη δεξίωση του Συμβουλίου Προσφύγων.


10me3.blogspot.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...