Πείτε «καληµέρα» µε γυµναστική

Οι ασκήσεις που σας προτεί­νουμε είναι εύκολες και μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια από όλους. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο μίνι πρόγραμμα, εφόσον περιλαμβάνει τόσο διατατικές όσο και ασκήσεις ενδυνάμωσης και τόνωσης. Δεν θα χρειαστείτε κανένα αξεσουάρ, παρά μόνο το βάρος του σώματός σας και, φυσικά, το κρεβάτι σας.

Και αν σας πάρει λίγα ­λεπτά για να ολοκληρώσετε το μίνι πρωινό σας πρόγραμμα, το όφελος που θα έχετε θα διαρκέσει όλη την ημέρα.


1 Ξυπνήστε το σώμα με διατάσεις

Όπως είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, τεντώστε πόδια και χέρια, σαν να προσπαθείτε να φτάσετε όσο πιο μακριά μπορείτε. Νιώστε το σώμα σας να τεντώνει και μείνετε εκεί για 4-5 δευτερόλεπτα.
● Επαναλάβετε 1-2 φορές.

2 Κάντε ποδήλατο στον αέρα

Aπό την ίδια θέση ανάσκελα, λυγίστε τα γόνατα και, με τα χέρια στον αυχένα σας, αρχίστε να κάνετε ποδήλατο με τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Κάντε 10-12 ολόκληρους κύκλους και χαλαρώστε, επαναφέροντας τα πόδια στην αρχική τους θέση (λυγισμένα γόνατα).
● Επαναλάβετε 1-2 φορές ακόμη, για να γυμνάσετε τους μηρούς, αλλά και τους κοιλιακούς.

3 Σμιλέψτε χέρια, στήθος και ώμους

Παραμένοντας ανάσκελα, φέρνετε το ένα χέρι στην ανάταση και το άλλο δίπλα σας, παράλληλα με τα πλευρά σας. Αλλάζετε θέση στα χέρια, εναλλάξ, κατεβάζοντας το ένα στο πλάι και ανεβάζοντας το άλλο στην ανάταση. Επαναλάβετε 12-15 φορές, γυμνάζοντας έτσι τους ώμους, το στήθος και τα χέρια. Η κίνηση να είναι συνεχής, χωρίς να ακουμπούν τα χέρια στο κρεβάτι.
● Επαναλάβετε το σετ 1 φορά

4 Κολυμπήστε... στο κρεβάτι σας

Γυρίστε μπρούμυτα, με τεντωμένα τα πόδια και τα χέρια στην ανάταση. ­Σηκώστε αργά το ένα πόδι και το αντίθετο χέρι, λίγα εκατοστά από το κρεβάτι. Μείνετε εκεί για 1-2 δευτε­ρό­λεπτα και κατεβάστε αργά, χωρίς να τα αφήνετε να ξεκουράζονται στο κρεβάτι. Με την άσκηση αυτή, δυναμώνετε τους δικέφαλους μηριαίους (πίσω πλευρά των μηρών), τους γλουτούς, τις ωμοπλάτες και τους ώμους.
● Επαναλάβετε 10-12 φορές και αλλάξτε πόδι και χέρι.

5 Κάντε την κοιλιά σας «πλάκα»

Γυρίστε και πάλι ανάσκελα, για να κάνετε μια κλασική, αλλά πολύ χρήσιμη άσκηση για τους κοιλιακούς. Με λυγισμένα γόνατα, για να μην επιβαρύνεται η μέση, και τα χέρια στον αυχένα, για να στηρίζουν το βάρος του κεφαλιού, ανασηκώστε το πάνω μέρος του κορμού ελαφρά και αργά. Κατεβάστε πάλι αργά και κάντε 12-15 επαναλήψεις.
● Χαλαρώστε και επαναλάβετε 1-2 φορές ακόμη.

6 Χαλαρώστε τη μέση σας και... εγέρθητε!

Από την ίδια θέση, φέρτε τα γόνατα κοντά στο στήθος, τραβώντας τα με τα χέρια περασμένα κάτω από τα γόνατα. Νιώστε το ελαφρύ τράβηγμα στη μέση και μείνετε εκεί για να την ξεκουράσετε και να χαλαρώσετε για 10-15 δευτερόλεπτα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...