Ημέρα Γάμου:Μαλλιά με διάθεση καιρού

Μπορεί να έχετε στο νου σας ένα χτένισμα για την ημέρα του γάμου σας, που θα θέλατε να κάνετε οπωσδήποτε. Τι θα κάνετε όμως αν δεν ταιριάζει με τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να επικρατούν την συγκεκριμένη ημέρα;
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να έχετε συζητήσει μαζί με τον επαγγελματία, που θα σας φρόντισει και μια εναλλακτική επιλογή.

Καιρός ζεστός και υγρός


Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Υγρά, θαμπά κατεστραμμένα μαλλιά. Αν δεν είστε οι φανατικές του wet-look, μερικές εβδομάδες πριν χρησιμοποιήστε ένα conditioner ή moisturizing  μαλλιών  που να περιέχει στοιχεία γλυκερίνης και πανθενόλης. Δεν έχει σχέση ο τύπος των μαλλιών σας, μπορείτε με αυτά τα προϊόντα να κάνετε μια βαθιά περιποίηση μια φορά την εβδομάδα για να επαναδομήσετε την τρίχα.
Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν αποφύγετε την ρίζα και ασχοληθείτε μόνο με  την τρίχα κατά μήκος. Προσπαθήστε επίσης για το διάστημα αυτό να μην κάνετε φόρμες που απαιτούν έντονο πιστολάκι και ζεστά ψαλίδια. Ακόμα, δοκιμάστε να τα αφήσετε ελεύθερα ορισμένες φορές την εβδομάδα.
Για την ημέρα του γάμου: Προετοιμάστε τα μαλλιά σας, για να δεχθούν το styling με χρήση θερμότητας (σεσουάρ ή ψαλίδι), ψεκάζοντάς τα, πριν ξεκινήσετε, με ένα κατάλληλο σπρέι, το οποίο θα τα θωρακίσει απέναντι στο καυτό πιστολάκι ή το ψαλίδι. Αν το στυλ που επιλέξετε θέλει τα μαλλιά κάτω, μην ξεχάσετε να προσθέσετε λακ, ακόμα στο τελείωμα και στις άκρες των μαλλιών.

Ο καιρός με αέρα και υγρός

Aσχέτως με το τι δομή έχουν τα μαλλιά σας, σε μια τέτοια περίπτωση καιρικών συνθηκών θα χρειαστείτε δουλειά. Δε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κρατήσετε τις φυσικές σας μπούκλες ίσιες. Οι πιθανότητες είναι να έχετε ένα τρομερά αντίθετο αποτέλεσμα. Το ανακάτεμα πραγματοποιείται επειδή οι τρίχες προσπαθούν να πάρουν την φόρμα τους από τον αέρα και όσο ποιο σκληρή (η "αγριάδα" μπορεί να μην οφείλεται μόνο στον τύπο της τρίχας σας, αλλά και σε πιθανή καταστροφή της από τις πολλές βαφές) τρίχα έχετε, τόσο περισσότερο θα σγουραίνουν. Προετοιμάστε την εμφάνιση σας με την χρήση ενός προϊόντος που κρατά τα μαλλιά λεία. Συμπεριλάβετε και μερικές σταγόνες αυτού του προϊόντος μετά το λούσιμο και βεβαιωθείτε ότι το έχετε απλώσει καλά σε όλο το κεφάλι. Ο κομμωτής σας θα σας καθοδηγήσει.
Για την ημέρα του γάμου: Την τελευταία φορά που θα λούσετε τα μαλλιά σας πριν τον γάμο στεγνώστε τα, αφήνοντας όμως μια σχετική υγρασία, χωρίς να τα τρίψετε με δύναμη με την πετσέτα. Απλώστε μερικές σταγόνες από το προϊόν που έχετε προμηθευτεί και σιγουρευτείτε ότι το έχετε απλώσει παντού. Όταν τελειώσετε και θα ξεκινήσετε να τους δίνετε την φόρμα που θέλετε με το πιστολάκι, θυμηθείτε να "δουλέψετε" την κάθε τούφα αρκετά. Ολοκληρώστε με ένα κατάλληλο και δυνατό σπρέι που θα κρατήσει τα μαλλιά ίσια και δυνατά.

Καιρός με κρύο και υγρασία

Τα μαλλιά σας, ακόμη και αν δεν είναι από τη φύση τους λιπαρά, θα πρέπει να τα περιποιηθείτε αρκετά, γιατί με τέτοιο καιρό θα είναι υγρά και "κολλημένα". Πρέπει να κάνετε ρουτίνα την περιποίηση των μαλλιών σας κατά την περίοδο πριν από τον γάμο. Σαμπουάν, conditioner και μάσκα θα πρέπει να είναι στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τη συχνότητα που θα επιβάλλει ο κομμωτής σας. Αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι για το φορμάρισμα των μαλλιών σας, προσπαθήστε να μειώσετε όλες τις υπόλοιπες "θερμές" συσκευές που χρησιμοποιείτε για διάφορα χτενίσματα, όπως για παράδειγμα τα ψαλίδια ή τις τοστιέρες. Οι ξηρές και ταλαιπωρημένες άκρες αντιδρούν πολύ περισσότερο στην στατικότητα. Επίσης, συνηθίστε να χρησιμοποιείτε μια βαθιά θεραπεία, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα αν βάφετε τα μαλλιά σας.
Για την ημέρα του γάμου: Χρησιμοποιείστε μια προστατευτική κρέμα για την θερμότητα πριν αρχίσετε να τα στεγνώνετε με το σεσουάρ. Κάνετε απαλές κινήσεις κατά το φορμάρισμα και προσπαθήστε μην "κάψετε" κάποιο σημείο. Προσπαθήστε να αποφύγετε λακ και τζελ που περιέχουν αλκοόλ και που θα ξηράνουν την τρίχα σας. Για καλύτερα αποτελέσματα ολοκληρώστε το χτένισμα σας χρησιμοποιώντας μια styling κρέμα. Τότε θα είστε έτοιμες να φορέσετε το πέπλο και να ξεκινήσετε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...