Το Ισλάμ ανοίγει δουλειές στη μόδα

Οδεύει προς ριζική ανακαίνιση, στα χέρια καινοτόμων σχεδιαστών μόδας, η γνωστή από παλιά ως θηλυκή και σεμνότυφη, η παραδοσιακή ινδονησιακή κεμπάγια.
Η αυξανόμενη ανάγκη για κομψή αλλά και σεμνή μόδα στην Ινδονησία, την πιο μεγάλη πληθυσμιακά μουσουλμανική χώρα του πλανήτη, ωθεί την ισλαμική μόδα στη σύγχρονη εποχή.

Η κίνηση αυτή συμβολίζεται κυρίως από τις αλλαγές στην παραδοσιακή ινδονησιακή κεμπάγια, που είναι ένας συνδυασμός φούστας- μπλούζας.
Αστείες στάμπες, περίπλοκες λεπτομέρειες, χρώματα τόσο έντονα, σε βαθμό να γίνονται ψυχεδελικά και ένα μείγμα ντελικάτης δαντέλας, έδωσαν χάρη στην πασαρέλα στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας της Τζακάρτας και ένας σχεδιαστής μάλιστα συνδύασε την κεμπάγια με κοκκινοκίτρινο ριγέ στενό ολόσωμο φόρεμα.
«Νομίζω ότι δεν είναι κακή παρουσίαση γιατί αν φοράς μουσουλμανικά ρούχα, δεν είναι απαραίτητο να είναι και βαρετά», σχολίασε η διευθύντρια της εβδομάδας μόδας της Τζακάρτα, Πέτι Φατιμά, η οποία προσέθεσε ότι «μπορεί να αναμένεται περισσότερη ισλαμική μόδα στο μέλλον και θα είναι για όλους, ακόμη και για μία γυναίκα που δεν φορά ισλαμικό ρουχισμό».
Αν και ο ισλαμικός ρουχισμός δεν είναι υποχρεωτικός στην τεράστια αυτή χώρα, πολλές γυναίκες, προσπαθούν να είναι και μοντέρνες και ευθυγραμμισμένες με τις ισλαμικές αρχές εναντίον της εμφάνισης μαλλιών ή δέρματος.
Πάντως παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται σέξι εξαιτίας του στενού της στυλ και των διάφανων υλικών της, η κεμπάγια έχει καταφέρει να διαφύγει των επικρίσεων ισλαμικών ομάδων, όπως του Κόμματος της Ευδόκιμης Δικαιοσύνης, το οποίο επέκρινε ακόμη και τις συζύγους του προέδρου και του αντιπροέδρου επειδή δεν φορούσαν μαντίλα πριν από τις προεδρικές εκλογές.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...