Πώς να χρησιμοποίησεις τα παλιά σου καλλυντικά!

Τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για περισσότερο χρονικό διάστημα από 1 με 2 χρόνια, από την στιγμή που τα ανοίξαμε. 

Αν προσέξεις σε όλες τις συσκευασίες υπάρχει μια ένδειξη (π.χ 12Μ) αυτό σημαίνει ότι μετά το άνοιγμα και την χρήση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε το πολύ για 12 μήνες.

Τα Καλλυντικά που κρατάμε για χρόνια ξεχασμένα,μπορεί οπτικά να φαίνονται εντάξει ,αλλά η σύνθεση τους μπορεί να έχει αλλοιωθεί,ακόμη και να έχουν αναπτυχθεί μικρόβια,κάτι που είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα μας.

Τι κάνουμε λοιπόν με τα παλιά μας καλλυντικά,που μένουν ξεχασμένα στο συρτάρι;


Ας δούμε μερικά παραδείγματα!
Μάσκαρα.
Πριν πετάξεις την παλιά σου μάσκαρα,θυμήσου να κρατήσεις το βουρτσάκι! Μπορείς να το πλύνεις για να φύγουν τα υπολείμματα από την μάσκαρα και να το χρησιμοποιήσεις σαν απλό βουρτσάκι για τα φρύδια.
Επιπλέον, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις τα κοσμήματα σου που έχουν πτυχές ή σκαλίσματα!


Σκιές.
Τις παλιές σου σκιές μπορείς να τις κάνεις βερνίκια νυχιών!
Η διαδικασία είναι απλή,αν σπάσεις μια σκιά σε σκόνη και την προσθέσεις σε διάφανο μανό, ανακατεύοντας καλά θα αποκτήσεις ένα νέο χρωματιστό βερνίκι νυχιών.


Eyeliner.
Τα Eyeliner έχουν κάτι πολύ χρήσιμα πινελάκια που μπορούν να μετατραπούν σε εργαλεία για nail art. Αφού λοιπόν τα καθαρίσεις,μπορείς να τα ξαναχρησιμοποιήσεις σαν πινελάκια για να κάνεις σχέδια στα νύχια.






Glitter.
Αν έχεις βαζάκια με glitter τα οποία δεν χρησιμοποιείς, (οι απόκριες πέρασαν!!) μπορείς να τα προσθέσεις σε κάποιο διαφανές μανό για σχέδια στα νύχια.



Make up-Κραγιόν-Μολύβια
Αυτά τα καλλυντικά όταν έχουν παλιώσει δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά στο πρόσωπο μας,για ευνόητους λόγους!

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με αυτά είναι... να ζωγραφίσουμε!!

Μπορείς να φτιάξεις μια ευχετήρια κάρτα ή ένα μικρό πίνακα και να ζωγραφίσεις σχέδια με κραγιόν, μολύβια ματιών ή χειλιών,ακόμη και με μανό και γκλίτερς! Για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα μπορείς να ψεκάσεις στο τέλος λακ μαλλιών! Φαντασία να υπάρχει!

Ξέρω πολλές από εσάς που θα μπορούσατε να κάνετε υπέροχα πράγματα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...